Na izbore izašlo 38,6% birača: SNS odneo pobedu u svim mesnim zajednicama, osim u MZ ”Milentije Popović”

Na jučerašnje izbore za savete mesnih zajednica, od 114.923 upisana birača, izašlo je 44.382-oje, što je potpuno zadovoljavajuće, ocenio je Goran Cvetanović, predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, kojoj je pripalo 975, od 989 mandata

Analizirajući izbore, Cvetanović je izrazio zadovoljstvo što je politička opcija koju predstavlja, ponovo dobila poverenje najvećeg broja građana.

– Druge liste su učestvovale u četiri mesne zajednice: Međi, Velikoj Kopanšnici, Donjem Krajincu i ”Milentije Popović” u naselju Dubočica. U Međi je glasalo 387 birača, a savet mesne zajednice činiće četiri člana iz redova SNS-a i tri sa liste ”Najbolje za Među”. U Velikoj kopašnici je pravo glasa iskoristilo 356 birača, pa će se savet sastojati od četiri ”naprednjaka” i tri kandidata GG ”Za Kopašnicu”. Što se tiče Donjeg Krajinca, u kojem je glasalo 474-oro građana, odnos je 7 mandata za listu Aleksandar Vučić ”-Zajedno možemo sve” i 1 za listu ”Zavetnici”. U jednoj od najvećih mesnih zajednica u gradu, ”Milentije Popović”, na izbore je izašlo 30,01 posto birača, a najviše njihovih glasova otišlo je Grupi građana na čelu sa Aleksandrom Rangelovim, koja će u Savetu imati sedam predstavnika, dok je Srpska napredna stranka osvojila četiri mandata. Čestitam svima na na fer i korektnoj izbornoj utakmici.

Činjenica da u poslednje pomenutoj mesnoj zajednici SNS nije odneo većinu, govori o potrebi unapređenja komunikacije sa njenim žiteljima, analiziranja grešaka i razloga njihovog nezadovoljstva, istakao je Cvetanović.

– Što se tiče Aleksandra Rangelova, njega krasi lepa i moderna priča na fejsbuku, ali ćemo se videti za godinu i po dana da analiziramo rezultate. On je nešto stariji od mene i kasno je ušao u politiku, ali kreće ispravno: od mesne zajednice. Vreme će pokazati koliko su njegova ambicija i maštovitost upotrebljive u praksi.

Na pitanje novinara da li je ovakvom rezultatu kumovala odluka Ustavnog suda da će se u naselju ”Dubočica” ipak graditi zgrada, čije podizanje je odloženo nakon protesta građana, Cvetanović je odgovorio da on iza takve odluke ne stoji, a da su pobedi Rangelova kumovali neki drugi faktori.

Analizu izbornih rezultata, Cvetanović je završio konstatacijom da je Srpska napredna stranka na jučerašnjim osvojila više mandata nego pre četiri godine, što govori o kontinuitetu u pogledu podrške biračkog tela.

Check Also

POKLON ZA SVE PUNOLETNE GRAĐANE: Prijavite se na OVOM LINKU i preuzmite 6.000 dinara!

Na jednom mestu, svi punoletni građani Srbije mogu preuzeti novac u bilo kom trenutku i …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *