hotel bell

Na inicijativu opštine Vlasotince Ministarstvo poništilo građevinsku dozvolu za izgradnju mini hidroelektrane Besno na Rupskoj reci

Na inicijativu opštine Vlasotince, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokrenulo je nadzor, nakon koga je poništilo građevinsku dozvolu za izgradnju mini hidroelektrane Besko na Rupskoj reci.

Resorno Ministarstvo je poništilo konačno rešenje o izmeni građevinske dozvole, kojim je izmenjena građevinska dozvola za izgradnju mini hidroelektrane “Besko” na Rupskoj reci, sa mašinskom zgradom i vodozahvatom investitora ”Water Green Energy” iz Kumareva, nakon što je tokom nadzora utvrdilo da izdato rešenje sadrži pravne nedostatke, odnosno da je pravno neizvršivo.

Predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović rekao je da je potez Ministarstsva usledio kao rezultat zajedničkih nastojanja da se donese najbolja odluka, u interesu građana.

-Lokalna samouprava je sve vreme otvoreno komunicirala sa građanima i institucijama, trudeći se da se nađe rešenje za problem koji su meštani iskazali – rekao je Petrović.

On je poručio da, zahvaljujući konačnom odgovoru resornog ministarstva, koje je doprinelo rešenju situacije vezane za gradnju MHE Besko, prestaje potreba da građani svoj protest izražavaju na barikadama.

Check Also

U nedelju preventivni pregledi u Domu zdravlja Leskovac

I ovog vikenda nastavlja se, sada već višegodišnja akcija, preventivnih pregleda bez zakazivanja, koja je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *