hotel bell

Na 21. Kadetskom festivalu u šahu za Anđelu Dinić zlatna medalja

U periodu od 8. do 11. februara u Kraljevu je održan 21. Kadetski festival centralne Srbije u šahu. Na ovom takmičenju učestvovalo je i pet kadeta Šahovskog kluba “Vlasotince“. Oni su se kvalifikovali za učešće kao prvoplasirani na Okružnom prvenstvu Jablaničkog okruga održanom krajem prošle godine u Leskovcu.
Nakon četiri dana i devet odigranih kola Vlasotince je dobilo prvaka centralne Srbije u kategoriji devojčica do 14 godina, naime, Anđela Dinić je sa osam poena i bez izgubljene partije osvojila zlatnu medalju i pehar. Dušan Dimitrijević osvojio je peto mesto u grupi dečaka do 14 godina a Mihailo Momčilović je zauzeo četvrto mesto, u kategoriji dečaka do 12 godina.

Debitanti Pavle Kuculović, u kategoriji dečaka do 10 godina platio je danak neiskustvu i osvojio 12. mesto dok je najmlađi Marko Stanković, u kategoriji dečaka do osam godina ostvario pet poena i zauzeo osmo mesto ( deoba od 6. do 8. mesta).
„ Naši šahisti su bili veoma dobri, i na 21. Kadetskom festivalu centralne Srbije osvojili su dobre rezultate. Naredna takmičenja najmlađih vlasotinačkih šahista su školsko, opštinsko, okružno i republičko, gde se od naših šahista očekuju dobri rezultati i naravno medalje. April je već rezervisan za Kadetski festival Srbije u šahu, u Novom Sadu, na kome su se naši mladi šahisti kvalifikovali postignutim uspehom u Kraljevu“, rekao je Slobodan Rakić, predsednik Šahovskog kluba „Vlasotince“.

Check Also

Danas su Mladenci – Praznik posvećen mladim bračnim parovima

Srpska pravoslavna crkva danas obeležava Mladence, praznik koji slave supružnici u prvoj godini braka, tačnije …

Оставите одговор