Mural posvećen Japancu i Tokanu dobija konačne konture: Predstavljanju će, u nedelju, prisustvovati i ”Amadeus-i”

Trebalo je pre par godina, ali je korona odlagala iscrtavanje murala sa likovima dvojice muzičara, koji su, u znak sećanja na Japanca i Tokana, naručili njihovi prijatelji

Obojica su živote završila prerano, na večnu tugu svojim roditeljima, porodicama i poštovaocima, ali će, osim u sećanjima, nastaviti da žive na prednjoj fasadi zgrade u ulici Cara Uroša, u kojoj je Igor Pavlović Japanac živeo, a Bojan Zlatanović Tokan, često boravio.

Gale, umetnik, koga poznajemo kao autora brojnih murala u naselju ”Dubočica” radi prema već urađenom idejnom rešenju.

– Tek sam počeo, a verujem da će vreme poslužiti kako bi posao bio završen do nedelje. Nekoliko dana sam pripremao podlogu, iscrtavao konture, birao boje. Konačno, ideja po kojoj radim je odlična i verujem da će mural biti autentičan i što vernije predstaviti Japanca i Tokana.

Kako Dnevnik juga saznaje, inicijatori za izradu murala bili su i članovi ”Amadeus benda”, koji će, kako je najavljeno, u nedelju prisustvovati predstavljanju slike na zidu sećanja.

Check Also

Slava i Dan policije u subotu na gradskom trgu

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava u Leskovcu, u subotu 22.06.2024.godine slavi Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *