hotel bell

Mladi iz Stajkovca uredili prostor oko škole i vrtića

Neformalna grupa mladih „Svi za jednog, jedan za sve“ iz Stajkovca ovih dana realizovala je projekte vezane za uređenje prostora školskog dvorišta odnosno vrtića.

Naime, oni su aplicirali na volonterskom konkursu „Šta nam Teško“, koji sprovode Mladi istraživači Srbije uz podršku Ministarstva turizma i omladine uz partnere Pokret gorana Vojvodine, Cegrad Obrenovac, GM Optimist iz Gornjeg Milanovca i TIM 42 iz Leskovca – piše Infromativni bilten Vlasina.

„Odobrena sredstva su iskorišćena za farbanje i popravku ograde školskog dvorišta, za kupovinu sadnica i nabavku materijala za pravljenje parkovskih klupa koje smo postavili u dvorištu vrtića. U realizaciji akcija koje smo organizovali učestvovali su meštani našeg sela, a podršku smo imali i od predstavnika Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Gložana i Predškolske ustanove „Milka Dimanić“ iz Vlasotinca, kao i od predstavnika Mesne zajednice Stajkovce. Sve klupe koje smo postavili uradili su učenici Tehničke škole iz Vlasotinca sa svojim profesorima praktične nastave, u stvari oni već treću godinu za redom učestvuju u našim akcijama“, kažu predstavnici neformalne grupe mladih „Svi za jednog, jedan za sve“.

Po njihovim rečima sve akcije koje su do sada organizovali imaju za cilj poboljšanje uslova za razvoj najmlađih stanovnika Stajkovca.

„Ovim akcijama želeli smo da mališanima obezbedimo prijatniji boravak u dvorištu vrtića, sadnjom drveća i postavljanjem parkovskih klupa. Takođe smo želeli i da popravkom i farbanjem ograde školskog dvorišta oni budu bezbedniji, jer su oni naša buduđnost. Hvala svima koji su bili sa nama i koji su dali svoj doprinos pomažući nam u našim akcijama“, poručuju mladi iz neformalne grupe „Svi za jednog, jedan za sve“.
Stajkovce je jedno od najvećih sela u vlasotinačkoj opštini, selo gde prirodni priraštaj se iz godine u godinu povećava i gde meštani ne napustaju svoje selo.

Check Also

Iz budžeta grada isplaćeno 14,3 miliona dinara na račune roditelja za refundiranje sredstava za nabavku udžbenika iz 6 osnovnih škola

Danas je isplaćena suma od 14.346.000,00 dinara na račune roditelja koji su podneli zahtev za …

Оставите одговор