Home / DRUŠTVO / Ministarstvo omladine i sporta odobrilo sredstva neformalnim grupama sa područja opština Vlasotince
hotel bell

Ministarstvo omladine i sporta odobrilo sredstva neformalnim grupama sa područja opština Vlasotince

U okviru programa Mladi su zakon, koji finansira Ministarstvo omladine i sporta, pet neformalnih grupa sa područja vlasotinačke opštine prošlo je na konkursu pod nazivom Šta nam teško.

Reč je o grupama:Kreativcisa projektom „Zajedno do lepšeg okruženja“, Mehatroničari sa projektom „Druženje između dva zvona – pravimo klupe za školske hodnike“, Možeš i ti sa projektom „Mladi su zakon“, Šta nam teško sa projektom „Za moj kraj“ i Donini sanjari sa projektom pod nazivom „Napunimo ormar“.

„Kreativci“ su u Centru za decu i omladinu u okviru Centra za socijalni rad počeli sa radionicama, a radiće i trodimenzionalne ukrase za zid na stiroporu, koje će kačiti nakon što okreče celokupan prostor centra, što je takođe predviđeno projektom.

-Naš projekat „Zajedno do lepšeg okruženja“ je naš prvenac. Organizujemo inkluzivno kreativnu radionicu, slikaćemo stiropor i razne druge materijale, uz pomoć volontera. Zatim ćemo krečiti bojama koje deca odaberu – kaže pedagog JelenaLjubisavljević.

Konkurs „Šta nam teško“ se nastavlja i otvoren je za nove neformalne grupe i njihove ideje. Minimalni iznos koji se odobrava je 20.000 dinara, a maksimalni 42.000 dinara.

Check Also

Promocija romana „Kuća na ostrvu Skaj“ u četvrtak u Narodnoj biblioteci

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu, u Čitaonici Biblioteke u četvrtak 2. decembra 2021. godine …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *