hotel bell

Ministarka Tanasković i državni sekretar Stevanović, prisustvovali polaganju kamena temeljca za novu fabriku u Kosančiću

U Kosančiću je položen kamen temeljac za novu fabriku “Voćar” koja će se baviti toplom preradom voća i povrća.

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković, državni sekretar ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Dragan Stevanović i predsednik Privremenog organa u Bojniku Nebojša Nenadović, prisustvovali su polaganju temeljca za izgradnju fabrike.

„Porodica Petrović poreklom iz ovog kraja danas je započela izgradnju buduće fabrike “Voćar Kosančić” na preko 5000 kvadratnih metara. Investicija ukupne vrednosti 10 miliona evra doprineće dodatnom razvoju ovog kraja Srbije i omogućiće zapošljavanje novih ljudi, otkup voća i povrća lokalnih poljoprivrednika i daće dodatnu vrednost primarnim proizvodima“- rekla je ministarka Tanasković.

Pored izgradnje fabrike za preradu, porodica Petrović će podići i nove zasade što će dodatno uticati na razvoj ovog kraja. Država će stati iza svakog primarnog poljoprivrednog proizvođača, iza svakog prerađivača, iza svake investicije kao što je ova danas u Bojniku. Nadam se, na sreću vlasnika, da će biti puno razloga da se ovde posao širi i da ćete dobiti mogućnost za neka nova radna mesta, kao i mogućnost da samostalno krećete u poljoprivredu proizvodnju jer ćete imati kome da prodate. Na kraju krajeva, ovakvoj jednoj firmi pružaju se nove mogućnosti za izvoz – poručila je ministarka.

„Trenutak za ulaganje u poljoprivredu nikada nije bio bolji i zato me posebno raduje kada vidim investicije ovog obima u trenutku kada država, kao nikada pre, pravi dobar ambijent i izdvaja rekordna sredstva u poljoprivredu. Pored nikada većih sredstava, potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini koju je Srbija potpisala sa NR Kinom je od neizmernog značaja za sve naše poljoprivrednike, proizvođače i izvoznike. U momentu stupanja na snagu Sporazum će omogućiti bescarinski izvoz 60% naših proizvoda na najveće svetsko tržište“ – poručila je ministarka Tanasković u Kosančiću.

Check Also

U Leskovcu u jednom danu rođeno šest beba

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je šest beba. Leskovac je …

Оставите одговор