hotel bell

Ministar prosvete Branko Ružić uručio Svetosavsku nagradu gradonačelniku Goranu Cvetanoviću

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić uručio je danas na svečanosti u Vladi Srbije Svetosavske nagrade.

Dobitnicima je Svetosavska nagrada uručena za izuzetne rezultate postignute u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.

Među dobitnicima nagrade ove godine je i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

-Danas je za mene veliki dan. Uručena mi je Svetosavska nagrada od strane ministra prosvete Branka Ruzića, na predlog svih obrazovnih institucija sa teritorije grada Leskovca – od predškolske ustanove, preko svih osnovnih i srednjih škola, Akademije do fakulteta i na predlog predsednika Skupštine grada Aleksandra Đurovića. Ovu nagradu doživljavam kao nagradu za Leskovac, za sve učenike, nastavnike, profesore, za sve ono sto smo zajedno radili na afirmaciji obrazovanja na svim nivoima i to ne samo na planu izgradnje i rekonstrukcije škola i vrtića, nego i na stvaranju boljih uslova za život i obrazovanje – objavio je gradonačelnik Cvetanović na svom Facebook profilu.

Check Also

Druga nagrada za TOL na Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma

Nakon uspešnog predstavljanja na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu, Turistička organizacija grada Leskovca učestvovala …

Оставите одговор