hotel bell

Ministar Blagojević i gradonačelnik Cvetanović obišli završne radove na stadionu Dubočice: Prva utakmica sredinom aprila

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević i gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišli su danas stadion Dubočice u Leskovcu na kome su u toku završni radovi.

Investiciju vrednu 2,5 milijardi dinara finansira Vlada Republike Srbije, upravo preko Ministarstva za javna ulaganja. U Leskovcu se gradi jedan od tri stadiona u ovom trenutku, a druga dva se nalaze u Zaječaru i Loznici.

Novi Gradski stadion će imati 8.136 sedišta, moderne svlačionice, prostorije za sudije i delegate, posebne ulaze za navijače, VIP goste, novinare, salu za konferencije i za prvu pomoć, parking sa 198 mesta, administrativne prostorije i prateće objekte uslužnog karaktera. Visina objekta stadiona je 16,3 metara, visina stubova reflektora 32 metra, dimenzije fudbalskog terena su 105×68 metara, ukupno sa okolinom 121×85 metara.

Gradonačelnik Cvetanović je danas prilikom obilaska uputio reči zahvalnosti predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Srbije, premijerki Brnabić i ministru Blagojeviću na izdvojenim sredstvima za ovaj projekat i istakao da će se u Leskovcu sigurno odigravati veliki i važni mečevi događaji, i to ne samo sportski.

– Fudbalski klub “Dubočica” ove godine slavi 100 godina postojanja i optimisti smo da će ovaj objekat biti simbol grada, mesto ne samo sportskih, već i kulturnih događaja. Velelepni stadion za mnoge buduće generacije. Nadamo se da će radovi biti završeni sredinom marta i da će se prva utakmica odigrati aprila. Sedam milijardi dinara se preko Ministarstva za javna ulaganja ulaže u grad kao što je Leskovac, peti po veličini, za stadion i rekonstunstrukciju bolnice i na tome smo veoma zahvalni – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović prilikom današnjeg obilaska stadiona.

Gradonačelnik je kazao da lokalna samouprava ovom delu grada i ovom projektu doprinosi izgradnjom ulice oko stadiona, za koju je opredeljeno 50 miliona dinara, i da će u sklopu objekta biti i lokali, što će unaprediti privredni ambijent.

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević je istakao da mu je zadovoljstvo što je u Leskovcu, gradu sa kojim ga vežu partnerski odnosi na ovom i mnogim drugim projektima. Kako je naveo, stadion je projektovan po najvišim UEFA standardima, standardima kategorije 4, i smatra da će to biti prvi takav završen stadion u Srbiji, na kome će moći da se igraju najzahtevnije, međunarodne utakmice. U pitanju je veliko ulaganje, ali ulaganje koje će se isplatiti. Ministar je izrazio uverenje da će stadion biti inicijator urbanog razvoja Leskovca.

– Ovo nije samo fudbalski stadion, već bi trebalo da bude dom sporta čitavog regiona, svih opština i lokalnih samouprava koje gravitiraju ka Leskovcu. Ovde ima mesta i za druge sportove i sadržaje. Nadam se da će ovaj stadion biti spreman da prva utakmica na njemu bude odigrana u aprilu mesecu. Nisu u pitanju samo stadioni koji se rade u tri grada u Srbiji, već se radi o daleko većem mozaiku ulaganja u sportsku infrastrukturu. U prethodnim godinama je završena obnova ili izgradnja sala za fizičko u preko sto škola u Srbiji, u toku je izgradnja nacionalnog odbojkaškog centra na Bežanijskoj kosi u Beogradu, izgradnja sportske dvorane Sportskog društva “Radnički”. Ovo je samo deo jedne veće slike sveobuhvatnog ulaganja u sportsku infrastrukturu. Kako bismo promovisali sport i zdrave stilove života, pravi način je ulaganje u sportsku infrastrukturu, od najmanjih objekata, kao što su sale za fizičko u školama, preko sportskih bazena, pa do ovako velikih projekata – istakao je ministar Marko Blagojević u razgovoru sa novinarima danas na stadionu Dubočice u Leskovcu.

Check Also

Poštujemo veliku ”Crvenu zvezdu”, ali verujemo u svoj kvalitet, poručuju ”vukovi”, pred rukometni spektakl u Leskovcu

Utakmice u kojima ”Dubočica” dočekuje nekog od proslavljenih klubova, poput ”Crvene Zvezde”, uvek predstavljaju rukometni …

Оставите одговор