Home / DOGAĐAJI / Miholjski susreti sela u Donjoj Lomnici i Šišavi
hotel bell

Miholjski susreti sela u Donjoj Lomnici i Šišavi

Prvi od tri dana manifestacije Miholjski susreti sela u opštini Vlasotince završen je u Donjoj Lomnici u OŠ „Braća Milenković“.

Učenici iz Šišave i Donje Lomnice učestvovali su na likovnom konkursu „Moje selo živi“, a prvo mesto u kategoriji od petog do osmog razreda podelili su Nemanja i Nikola Stojanović. Drugo mesto osvojio je Marko Gavrilović, a treće Petra Prokić. U kategoriji od prvog do četvrtog razreda najbolji je crtež Lene Prokić, drugo mesto osvojio je rad Andrije Zdravkovića, a treće mesto pripalo je Sari Zdravković. Sva deca dobila su na poklon majce, a nagrađeni učenici i dodatne poklone.

U okviru manifestacije održana je i izložba domaće zimnice na kojoj su deca i meštani doneli slatke i slane đakonije iz svojih podruma.

Učesnici manifestacije posetili su potom zadrugu Med i voće, gde su mogli da vide koju opremu koriste zadrugari u pčelarstvu i čemu ona služi. Ova zadruga je, inače, pre četiri godine, dobila maksimalni iznos na konkursu Ministarstva za brigu o selu u iznosu od 100.000 evra namenjenom zadrugama.

-Država je pomogla u novcu, to je jasno, ostaje onaj deo u regulativi koji nam je potreban da bismo uspešno privređivali. Da možemo, kao zadruga, da podignemo kredit i da uposlimo radnike kad su nam potrebni – kaže direktor zadruge Med i voće Zoran Stojiljković.

Manifestacija Miholjski susreti selau opštini Vlasotince nastavlja se sutra u Domu kulture u Boljaru od 12 sati, i u nedelju u porti crkve i u Domu kulture u Konopnici od 8 do 10 sati. Ovu manifestaciju bespovratnim sredstvima podržali su Ministarstvo za brigu o selu i opština Vlasotince.

Check Also

Konačno počinje gradnja puta preko Radana

To je danas, na sastanku sa predstavnicima leskovačkog muzeja i direktorima Turističke organizacije i Doma …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *