hotel bell

MHE Besko: Investitor odbio da potpiše ponuđeni sporazum

Saopštenjem za javnost povodom izgradnje MHE Besko, obratio se danas predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović.

Saopštenje prenosimo u celosti.

„Obaveštavam javnost da sam od predsednika MZ Dadince dobio informaciju da je investitor MHE Besko odbio da potpiše ponuđeni sporazum, koji je, prema istom izvoru, bio spreman da potpiše u petak 13.januara, nakon sastanka meštana sa predsednikom opštine. To znači da su opština i građani Dadinca izgubili mogućnost da koriste sudsku zaštitu ukoliko investitor započne sa radovima pre donošenja pravosnažne odluke nadležnog organa u vezi sa ocenom zakonitosti izdate građevinske dozvole.
To, takođe, znači da je moja prethodna tvrdnja, da su pojedinci iz neformalne grupe Bitka za Vlasinu doprineli da građani i dalje provode dane i noći na otvorenom, bila tačna jer je njen predstavnik nakon sastanka 13.januara odbio da potpiše sporazum,sa obrazloženjem da članovi grupe nisu saglasni.
Ja ću i dalje, u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima, štititi interes građana sela Dadince.
Sada ostaje da sačekamo odgovor Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u pogledu utvrđivanja stvarne nadležnosti organa za postupanje po predmetnoj građevinskoj dozvoli – navodi se u saopštenju predsednika opštine Vlasotince, Bratislava Petrovića.

Check Also

Preminuo prof. dr Srđan Pešić, profesor Medicinskog fakulteta u Nišu, dobitnik Oktobarske nagrade Grada Leskovca

U Nišu je posle duže bolesti preminuo prof. dr Srđan Pešić, profesor Medicinskog fakulteta u …

Оставите одговор