hotel bell

Mesna zajednica će sahraniti 62-ogodišnjeg muškarca, čije telo je sedam dana ležalo u kapeli

Muškarac, star 62 godine iz Gornje Kupinovice, preminuo je pre nedelju dana na Urgentnom centru leskovačke Opšte bolnice, a pošto se niko nije pojavio da preuzme telo, brigu o sahrani preuzela je mesna zajednica

U Urgentni centar je nepoznati muškarac (1958) stigao u vrlo lošem zdravstvenom stanju, ali se ne zna da li je došao sam ili u nečijoj pratnji. Nažalost, nesrećnom čoveku nije bilo spasa i ubrzo je preminuo.

Narednih nedelju dana, telo je ležalo u bolničkoj kapeli, a niko od rodbine, prijatelja ili poznanika, nije došao da ga preuzme. Kako pokojnik nije bio korisnik socijalne pomoći, posao sahranjivanja nije mogao preuzeti Centar za socijalni rad, kako je to inače uobičajeno u ovakvim situacijama.

Iz dokumenata je ustanovljeno da se radi o žitelju Gornje Kupinovice, pa se nadležna bolnička služba obratila Savetu tamošnje mesne zajednice. Ona je preuzela obavezu da ga sahrani, a pogrebne troškove platiće grad Leskovac, potvrđeno nam je u Opštoj bolnici u Leskovcu, uz napomenu da ovakav slučaj do sada nije zabeležen u ovdašnjoj bolničkoj praksi.

Check Also

Leskovački bazeni do daljeg ne rade – Renoviranje u toku

Bazeni SRC “Dubočica” od 20. marta do 18. aprila neće primati kupače, a razlog za …

Оставите одговор