hotel bell

MENSA organizuje Web tribinu i testiranje u Leskovcu 1. novembra

Testiranje koeficijenta inteligencije IQ održaće se u Leskovcu u Medicinskoj školi 01.11.2020. godine – najavljuju iz Mense.

Testiranju mogu pristupiti osobe koje nisu izlazile na naš test u prethodnih godinu dana i kojima je ovo jedan od ukupno tri pokušaja. Kandidati moraju biti stariji od 17 godina. Prijem prijava od 13:30h, testiranje od 14:00h.

Naknada za testiranje iznosi 1.200 din za zaposlene, a za nezaspolene, studente, učenike i penzionere iznos je 900 din uz dokaz o statusu. Naknadu za testiranje možete uplatiti gotovinom prilikom prijave (molimo Vas da pripremite tačan iznos) ili izvršiti uplatu unapred u svim bankama i poštama, prema navedenim instrukcijama.

Testiranje predstavlja jednu od osnovnih delatnosti svake lokalne Mense, jer je to jedini način da se iz populacije izdvoje ljudi koji raspolažu dovoljno velikim intelektualnim potencijalom da bi im se posvetila posebna pažnja. Rezultat na testu koji kandidata kvalifikuje za članstvo u Mensi može da postigne samo gornjih 2% ukupne populacije. To znači da količnik/kvocijent inteligencije (IQ) članova Mense iznosi (ili je veći od) 148 po Katelovoj skali, odnosno 130 po Vekslerovoj skali.

Objašnjenje fenomena inteligencije zahtevalo bi puno prostora. Postoje psihometrijske metode za određivanje količnika, kao i razni kriterijumi koje uzimamo u obzir kada vršimo merenje. Grubo rečeno kvocijent inteligencije predstavlja količnik vaših sposobnosti prikazanih na testu i životne dobi. Prosečne ljudske osobe imaju IQ izmedu 90 i 110. Nadarenima se smatraju oni čiji se IQ nalazi između 120 i 140 po Katelovoj skali. Svi rezultati preko 140 predstavljaju izuzetno inteligentne osobe.

  • Dokument koji će poslužiti za Vašu identifikaciju – lična karta, indeks, vozačka dozvola, vojna legitimacija, izbeglička legitimacija ili bilo koji drugi dokument u kome se nalazi matični broj (JMBG).
    (maloletni mogu na uvid doneti i zdravstvenu knjižicu ili povlasticu za vožnju ili neki treći dokument)
  • Dokaz o uplati (opšte uputstvo za uplatu naknade)
  • Hemijsku olovku.
  • Lični podaci kandidata se pred samo testiranje prikupljaju isključivo za potrebe identifikacije i mogućnosti kontaktiranja kandidata i budućih članova. Mensa Srbije koristi prikupljene podatke isključivo za sopstvene potrebe i tretira ih u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti.

Iz ove organizacije dodaju da će 29. oktobra 2020.godine, organizovati online tribinu pod nazivom „Kako formirati radne navike kod učenika u vreme pandemije“. Početaka tribine zakazan je za 19:30 preko aplikacije Zoom.

Check Also

Do petka rok za prijavu lebanskih mališana za novogodišnje paketiće

Zbog velikog interesovanja za novogodišnje paketiće rok za prijavu dece produžen je do petka 9. …

Оставите одговор