hotel bell

Medveđa postala primer dobre prakse pružanja savetodavne pravne pomoći

Na dodeli sertifikata, koju je Program SwissPro organizovao juče u Nišu, čulo se da je podršku Savetodavnih službi u 13 lokalnih samouprava dobilo 3.500 građana, među kojima su najzastuplenije višestruko ranjive kategorije poput žena, pripadnika romske nacionalnosti, starih, dugotrajno neposlenih i osoba sa invaliditetom.

SSaša Mogić, pomoćnik ministra za državnu upravu i lokalnu amoupravu, istakao je da su za uspeh bilo koje aktivnosti u javnoj upravi potrebni posvećeni profesionalci, koji su kroz rad u savetodavnoj službi, uz bolji pristup pravima građana, uspostavili osnovu za sistemski i svima dostupan mehanizam besplatne pravne pomoći.

Dodeli su prisustvovali Goran Ivanović, zamenik predsednika opštine Medveđa, Ljiljana Marjanović Kostić, koordinator i Stefan Stošić, diplomirani pravnik iz Opštinske uprave Medveđa, angažovan na projektu ”Lakši put do Vaših prava”,

Uz podršku Vlade Švajcarske, u okviru javnog poziva, dodeljena je pravna podrška u ukupnoj vrednosti od skoro 200.000 evra, kroz projekte uspostavljanja i rada savetodavne službe u 13 lokalnih samouprava, uključujući i Medveđu.

Projekti su sprovedeni od juna 2019. do aprila ove godine, kroz pružanja besplatne pravne pomoći u vidu: popunjavanja formulara, pisanju podnesaka, pružanju pravnih saveta i opštih pravnih informacija. Sredstvima su pokriveni i angažovanje diplomiranih pravnika, nabavka opreme za rad Savetodavne službe, kao i terenski rad.

Check Also

U Leskovcu rođeno osam beba u jednom danu

U porodilištu Opšte bolnice Leskovac u prethodna 24 časa rođeno je osam beba. Leskovac je …

Оставите одговор