hotel bell

Mali: Od danas uvećane penzije na računima penzionera

Prve uvećane penzije za devet odsto danas će biti na računima penzionera koji pripadaju kategoriji „samostalne delatnosti”.

Mali je naglasio da su građani i njihov životni standard u fokusu Vlade Srbije i da se neće dozvoliti da aktuelna ekonomska kriza i svi izazovi sa kojima se suočavamo utiču na kvalitet njihovog života.

„Idemo sa povećanjem penzija, plata u javnom sektoru i minimalne zarade, naveo je on i naveo da će za devet odsto veće penzije 6. decembra dobiti vojni i poljoprivredni penzioneri, a 10. decembra biće isplaćena kategorija „zaposleni”, koja broji najviše penzionera.

Posebno raduje činjenica što se sredstva za ove uvećane penzije izdvajaju iz budžeta Fonda PIO, koji beleži bolju naplatu doprinosa i ima više novca, ukazao je potpredsednik Vlade.

Mali je podsetio na to da su penzije povećane od 1. novembra za devet odsto, ali i naglasio da od 1. januara sledi novo povećanje od 12,1 odsto, tako da će prosečna penzija u 2023. godini biti za 20,8 odsto veća u odnosu na 2022. godinu.

On je rekao i da se, prema projekcijama Ministarstva finansija, očekuje da prosečna penzija u decembru bude 287,2 evra, a u decembru 2023. godine 322 evra, dodajući da su ispunjena sva obećanja koja su data građanima.

Check Also

Saradnja sa medijma neophodna: Medijske obuke za predstavnike centara za socijalni rad

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju Vlade Republike Srbije, u saradnji sa UNDP-om i …

Оставите одговор