hotel bell

Lokalni izbori 24. aprila – održana prva sednica Gradske izborne komisije u Leskovcu

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković raspisala je lokalne izbore za 24. april.

Tod dana biće održani i republički (parlamentarni) i lokalni izbori.

Po raspisivanju izbora za odbornike skupština gradova i opština, koji će biti održani 24. aprila, Gradska izborna komisija u Leskovcu, kojoj predsedava Saša Momčilović, održala je prvu sednicu, na kojoj su članovi upoznati sa propisanim nadležnostima.

Izborna komisija staraće se o zakonitosti sprovođenja izbora odbornika za lokalni parlament, odrediti biračka mesta, vodeći računa o ravnomernoj raspoređenosti birača na biračkom mestu, imenovati članove biračkih odbora i dati im uputstva u pogledu sprovođenja postupka izbora odbornika. Izborna lista, ukoliko nema nedostataka, proglašava se odmah po prijemu, a najkasnije 24 časa od dostavljanja komisiji.

Birač može svojim potpisom podržati izbornu listu samo jednog predlagača. Potpis kojim birač podržava izbornu listu mora biti overen u skladu sa zakonom.

Na današnjoj sednici, propisani su obrasci za sprovođenje izbora i formirane radne grupe za izradu rokovnika za vršenje izbornih radnji i predloga dokumenata u izbornom procesu za odbornike Skupštine grada.

Check Also

U nedelju bez struje tri gradske ulice

ED Leskovac obaveštava svoje korisnike da će bez električne energije u nedelju biti tri ulice …

Оставите одговор