hotel bell

Ljubenović: Za saradnju sa Rusijom i novu reindustrijalizaciju

Poslanički kandidat Srpske radikalne stranke Tomislav Ljubenović pozvao je danas gradjane da glasaju za ovu stranku koja ih, prema njegovim rečima, do sada nije izneverila.

Ljubenović je na završnoj konferenciji za medije predstavio program ove stranke za oporavak privrede i industrije.

– U periodu od 2000. godine privredni subjekti su izloženi ogromnoj nelojalnoj konkurenciji sa kojom nisu mogli da se nose. Kolapsu srpske privrede naročito je doprineo proces privatizacije i poklanjanja strateških preduzeća tajkunima, kao i besomučno uništavanje privrednih subjekata koji su godinama stvarala dobit, zapošljavala novu radnu snagu, razvijali nove tehnološke procese, a nakon privatizacije, zbog atraktivnih lokacija, prinudno su gurani u stečaj i likvidaciju. Strateški pravci razvoja domaće privrede biće zasnovani na zdravim ekonomskim osnovama, a ne na štetočinskoj saradnji sa Međunarodnim monetarnim fondom. Srpska radikalna stranka teži ka ekonomskoj saradnji sa Ruskom Federacijom, a privredni razvoj Srbije finansiraće se preko povećanja industrijske proizvodnje i poljoprivredne proizvodnje preduzeća koja su u srpskom vlasništvu. Država će subvencijama i povoljnim propisima, kao i odgovornom carinskom politikom, štititi ta srpska preduzeća i srpske poljoprivrednike – rekao je na konferenciji za medije kandidat za republičkog poslanika SRS Tomislav Ljubenović.

Ljubenović je pobrojao i najznačajnije mere koje će SRS preduzeti u cilju podsticanja razvoja privrede i industrije, a to je samnjenje stope poreza i doprinosa na zarade zaposlenih u industrijskoj proizvodnji, omogućavanje supstitucije uvoznih proizvoda domaćim proizvodima uz primenu zakonodavnih i finansijskih instrumenata, zakonodavne promene u cilju ograničavanja maksimalnog iznosa lokalnih poreskih taksi i nameta za privrednike, omogućavanje strateškog partnerstva kako bi se izvršio prodor kapitala i investitora iz Ruske Federacije, znatno veće i racionalnije državne podsticaje, kao i donošenje mera koje za cilj imaju efikasno suzbijanje sive ekonomije i korupcije u privredi.

S.P.

 

Check Also

SPS Leskovac poziva građane na narodni skup “Srbija nade”: Da uzdignute glave pokažemo doslednost u veri za bolju budućnost i očuvanje nacionalnih i državnih interesa

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Leskovcu poziva svoje članove, simpatizere kao i sve građane …

Оставите одговор