Početna / DRUŠTVO / Leskovčani sa gradonačelnikom u noćnoj šetnji

Leskovčani sa gradonačelnikom u noćnoj šetnji

U ulici Deligradskoj večeras je održana konferencija povodom završetka sanacije trotoarskih površina.

Ovom prilikom prisutnima se obratila Ivana Stamenković odbornica u Skupštini grada.

„Sa ponosom mogu istaći činjenicu da grad Leskovac, pored novih kolovoza krase i savremene trotoarske površine, koje preovladavaju nad starim, neuređenim i oštećenim trotoarima.Grad je do sada u uređenje trotoara uložio četrdeset miliona dinara na ukupnoj površini od 20.000 metara kvadratnih. Sanacijom trotoara u Deligradskoj ulici obuhvaćeni su radovi na površini od 500 kvadratnih metara i za te namene iz budžeta grada izdvojeno je 2 miliona dinara“.

Svetoilijska ulica je takođe dobila novi sjaj.

„Pored sanacije trotoarskih površina u ovom delu grada oplemenili smo prostor i novom uličnom rasvetom. Upravo zbog toga smo se i okupili u Svetoilijskoj kako bismo se uverili u rezultate radova na sanaciji osvetljenja. Ugrađeno je ukupno 24 led svetiljki čime će se ostvariti značajna ušteda električne energije. Vrednost investicije je 1,2 miliona dinara koja je finansirana iz budžeta Grada Leskovca – rekla je Snežana Takić Stolljković odbornica Skupštine grada.

Zgrada ZZJZ Leskovac pored nove fasade dobila je i osvetljenje vredno iste.

„Istakla bih ovom prilikom da smo na objektu zavoda i prilazu primenili model urbane led rasvete po ugledu na evropske primere, koja je diskretna, ekološki prihvatljiva koja ističe arhitekturu zgrade i povećava bezbednost u okolini – kazala je direktorka ove ustanove Aleksandra Nikolić.

Pogledaj takodje

Zlato i srebro zasijalo u kotlićima Trgovinsko – ugostiteljske škole

U organizaciji Udruženja turističkih poslenika Niša, u ovom se gradu na jugu Srbije, već treća …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *