Početna / DRUŠTVO / Leskovčani osvojili 10 medalja na Međunarodnom takmičenju u radio orjentiringu

Leskovčani osvojili 10 medalja na Međunarodnom takmičenju u radio orjentiringu

Radio klub ‘’Nikola Tesla’’, pobednik je 12. LOPARG-a, Međunarodnog takmičenja u radio orjentiringu, održanog prošle subote na Pašinoj česmi. Učestvovalo je 58 takmičara iz 9 srpskih, makedonskih, crnogorskih i bugarskih klubova.

Takmičari su imali zadatak da što brže otkriju i pronadju sakrivene radio-prijemnike u ataru sela Dušanova, nadomak Pašine česme. Uz činjenicu da se radi o domaćem terenu, Leskovčani su ipak pokazali najviše znanja i veština, o čemu svedoči i broj osvojenih medalja-10.

Zlatom su u svojim kategorijama osvojili Nađa Stanković, učenica Osnovne škole „Vasa Pelagić“, Marko Lijeskić iz škole ‘’Trajko Stamenković ‘’i gimnazijalac, Vasilije Ilić.

Srebro je pripalo  Marti Stanković iz Tehničke škole, Mladenu Đorđeviću iz Gimnazije i njegovom školskom i klupskom drugu, Stefanu Antiću. Osvojene su i tri bronzane medalje, a njima su se okitili: Janko Bosiljčić, osnovac iz škole ‘’Vasa Pelagić’’, Dragan Stanojević iz Tehničke škole, gimnazijalac Boris Đorđević i Dragan Milinković u kategoriji starijih od 4o godina. Najnezahvalniju, četvrtu poziciju  u svojim starosnim kategorijama, zauzeli su Nikola Momić, Goran Petković, Lazar Grozdanović i Nikola Mitić.

Dobri pojedinačni rezultati, Radio klubu ‘’Nikola Tesla’’, doneli su ekipno zlato, ispred ekipa Saveza radio amatera Bugarske i Crne Gore.

S.Ć.

Pogledaj takodje

POČELO PRIJAVLJIVANJE: Leskovac u avgustu domaćin međunarodnog turnira u rukometu na pesku

U Leskovcu će 10. i 11. avgusta biti održani treći turnir u rukometu na pesku …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *