hotel bell

Leskovačkim klubovima od Sportskog saveza Srbije, lopte, dresovi i drugi rekviziti

Leskovac je danas posetio predsednik Sportskog Saveza Srbije,Davor Štefanek koji je ovu priliku iskoristio i da leskovačke sportiste obraduje opremom.

U svom obraćanju Štefanek je istakao da je Leskovac zaista rasanik sportista i da je ovo samo jedna u nizu akcija koja se organizuje preko Sportskog saveza.

“Sportski savez se trudi da maksimalno ulaže u najmlađe naraštaje koji će nas jednog dana obradovati savelikih svetskih takmičenja. Ovakve akcije ćemo nastaviti po celoj Srbiji, a sve sa ciljem da usmerava mlade ka sportu – kazao je Štefanek.

Stefan Kitanović, član Privremenog organa grada Leskovca, kazao je ovom prilikom da u sportu nema slučajnog uspeha, već da se samo radom i podrškom tog upornog rada u ovom slučaju podrška koju klubovi imaju od strane grada itekako vraća lepi, te da je Leskovac postao grad po meri sportista.

“Danas ovde imamo pet fudbalskih klubova, koji će dobiti opremu. Od toga 4 muška i jedan ženski.Naš grad iz godine u godinu neguje sport, tako što povećava izdvajanja za sportske klubove i organizacije. Nesmemo zanemariti ni sportsku infrastrukturu u koju takođe grad puno ulaže – kazao je Kitanović, pozvavši ovom prilikom i druge sporetske organizacije ali naše domaće privrednike da podrže sport u Leskovcu.

Opremu je danas dobio i novoosnovani košarkaški klub “Imperium” , a u ime Gradske uprave grada Leskovca, Andrija Atanasković je poručio da se ponovo pokazalo da Leskovac vodi računa o sportistima što dokazuje današnje umrežavanje. Ponovio je izdvajanja u iznosu od 125 miliona dinara za klubove i naglasio da se teži razvoju školskog sporta, radi daljeg razvoja amaterskog i profesionalnog sporta.

Check Also

SPS-JS održao predizbornu tribinu u Brzi

Pred oko više 70 meštana Brze održana je tribina čelnika predizborne koalicije SPS-JS. Prosto je …

Оставите одговор