Home / DOGAĐAJI / Leskovački „Vukovci“ otputovali na nagradnu ekskurziju
hotel bell

Leskovački „Vukovci“ otputovali na nagradnu ekskurziju

Maturanti leskovačkih srednjih škola – nosioci Vukove diplome otputovali su danas na nagradnu ekskurziju koju tradicionalno organizuje Grad Leskovac.

Ove godine će 70 maturanata posredstvo agencije Bavka turs obići a Srbiju, a srećan put poželeo im je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

– Grad Leskovac konstantno nagrađuje talenat, znanje i uspeh. Ulaganje budućnostr našeg grada i nađe zemlje ne mođe se zamisliti bez ulaganja u mlade. Ustanovili smo tradiciju nagrađivanja mladih talenata dva puta godišnje, na dan Svetog Save i na Dan grada i ponosni smo na to što je 3.600 dece nagrađeno od kako sam formirao Fond za mlade talente. Nagradna eksurzija je još jedan program koja ima za cilj podršku i afirmaciju mladih ljudi. Na moju inicijativu se ekeksurzija organizuje već 6. put i za ove namene je ozdvojeno 3 miliona dinara, a prethodnih godina oko 26 miliona dinara – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović i naglasio – Želimo da pokažemo da cenimo vaš talenat i uspeh. Najbolji učenici imaće priliku da posete Jagodinu, Kragujevac, Beograd, Novi Sad, Suboticu i Palić, Frušku Goru, Sremske Karlovce i druga prelepa mesta naše zemlje Srbije. Bez obrazovanja, bez ulaganja u nauku i bez napornog rada nema ni napretka. Vi ste to pokazali i zbog toga zaslužujete ovakvu simboličnu nagradu.

Gradonačelnik Cvetanović je kazao da u pratnji maturanata idu i članovi njegovog kabineta, a kako je rekao uspešni akademski građani na koje buduće generacije trebaju da se ugledaju, pomoćnica gradonačelnika Andrijana Vasić, članica Gradskog veća Jelena Stamenković i Jelena Stanković, doktorant na Ekonomskom fakultetu.

U ime Vukovaca obratila se Jovana Stojanović, đak generacije Trgovinsko ugostiteljske škole koja je zahvalila gradonačelniku i Gradu Leskovcu na podršci i nagradi koja će ih, kako je kazala, motivisati na nova velika dostignuća.

Check Also

Sa Koronom preminule još 53 osobe, pozitivna trećina testiranih – Na bolničkom lečenju više od 6.600 ljudi

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, od poslednjeg izveštaja, na koronavirus …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *