Početna / DRUŠTVO / Leskovački pijanista Vladimir Milošević: Za uspeh je potrebno biti student u glavi
Bilbordi

Leskovački pijanista Vladimir Milošević: Za uspeh je potrebno biti student u glavi

Kažu da su talenat, trud i rad, presudni za stvaranje i interpretiranje klasične muzike. Naš današnji sagovornik je istaknuti pijanista Vladimir Milošević, koji se slaže sa ovom opaskom i koji će povodom otvaranja 11. Leskovačkog festivala muzike, imati priliku da našoj publici predstavi dela klasične muzike.

Leskovački pijanista Vladimir Milošević, uoči večerašnjeg koncerta povodom otvaranja festivala LEDAMUS, nije krio zadovoljstvo što je od pokretanja ovog festivala stalni gost, a posebno ga raduje činjenica da su Leskovčani jako zainteresovani za slušanje ove vrste muzike.

„Raduje me činjenica da u Leskovcu, mom rodnom gradu, postoji veliko interesovanje publike za dela klasične muzike, i to je ono što je najdragocenije i što prepoznaju gosti koji dođu svake godine u sve većem broju. Na koncertu Stefana Milenkovića, koji je bio gost našeg grada pre tri godine, tražila se karta više, a bilo je i publike u redovima koja je čekala ispred Narodnog pozorišta u Leskovcu, koji nisu mogli da uđu i upravo je to nedostatak našeg grada – jedna koncertna dvorana, odnosno koncertni prostor koji bi primio sve zainteresovane – kaže za naš portal Vladimir.

Na večerašnjem koncertu zajedno sa svojim kolegom Dimitrij Prokofjem izvodiće dela Šubarta, Šumana, Prokofjeva ali i džez kompoziciju Nikolaja Kapustina koju će premijerno izvesti pred leskovačkom publikom.

„Večeras ćemo premijerno izvesti džez kompoziciju koji smo prvi put izvodili u Briselu pre desetak dana, a kod nas ćemo je premijerno izvesti pred leskovačkom, i uopšteno pred srpskom publikom. Ovo delo koje je pisano u klasičnom stilu ima džez način obrade i interpretacije i mislim da će se našoj publici dopasti.

Najistaknutijeg pijanistu svoje generacije, koji je dobitnik je priznanja „umetnik u usponu“ za 2013. godinu koje dodeljuje Udruženje koncertnih umetnika Njujorka, upitali smo šta je potrebno da mladi i talentovani ljudi budu usepšni u svom polju delovanja.

„Lepota ovog posla i svakog posla za koji se mladi odluče i koji vole je upravo ta da što duže ostanu studenti u glavi, i ukoliko se toga pridržavaju biće sve uspešniji i uspešniji. Jako je bitno na prvom mestu da mladi vole to što rade, zatim da imaju talenat i da su užasno strpljivi jer bez rada nepostoji nikakav uspeh. Ta istrajnost, posvećenost i permanentnost u radu su ključ za uspeh – zaključuje mladi pijanista Vladimir Milošević.

Pogledaj takodje

SBB počinje besplatnu digitalizaciju Leskovca

SBB nastavlja da širi svoju GIGA mrežu, pa će u februaru započeti besplatnu digitalizaciju Sombora, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *