Početna / DRUŠTVO / Leskovački glumac Mirsad Ibrić: Od ugnjetavanja u školi do rada sa najvećim zvezdama

Leskovački glumac Mirsad Ibrić: Od ugnjetavanja u školi do rada sa najvećim zvezdama

Mirsad Ibrić na setu filma Bilo jednom  u Srbiji

Život u malenoj sredini ne pruža mnogo mogućnosti za usavršavanje i rad, te iz tog razloga sve više mladih napušta grad Leskovac i zemlju Srbiju. Međutim to nije slučaj i sa dvadesetogodišnjim Mirasadom Ibrićem, talentovanim glumcem, muzičare, medicinarom.

On je rešio da krene iz Leskovca u glumačke vode, a več danas može da se pohvali saradnjom sa zvučnim imenima srpskog glumišta poput Dragana Bijelogrlića, Stefana Arsenijevića, Viktora Savića…

Mirsad Ibrić i glumačka ekipa filma Bilo jednom U Srbiji

Mirasada Ibrića smo sreli na snimanju filma „Bilo jednom u Srbiji“, koje se ovih dana odvija u Leskovcu, te je na pauzi između dve scene iskoristo slobodne trenutke da za Dnevnik Juga ispriča svoje viđenje života i uopšte umetnosti.

Mirsad Ibrić, na setu filma Bilo jednom u srbiji, Teodora Ristovski

„Ja sam odrastao na selu u Donjem Drenovcu, ali sam imao sreće da su mi roditelji obrazovani i da su me usmeravali ka knjizi , te je upravo to odredilo moj put dalje. Kao Romsko dete u školi sam bio ugnjetavan, ali mi je to dalo vetar u leđa da želim i ostvarujem jače svoje snove. Polazak u srednju školu za mene predstavlja novu etapu, rekao bih bolju gde pored medicine počinjem da izučavam i režiju i glumu, a nastavljam i dalje da pisem matrice za poznate produkcijske kuće. Sa glumom se prvi put susrećem u okviru predstave koju sam radio u sednjoj školi „U kandžama droge“, a već kao naredni projekti javljaju se ozbiljnija filmska ostavrenja poput „Senke nad Balkanom“, „Strahinja“ , „Bilo jedno u Srbiji“… Gluma kod mene dolazi iz čiste emocije. Mnogi mladi ljudi u današnje vreme rade profitabilnije poslove, a ja sam se odlučio za život u Leskovcu i svojoj zemlji, iako radim tri posla da bih preživeo – ističe za Dnevnik Juga Mirsad Ibrić.

O planovima za budućnost ovaj mladi umetnik rado govori, a ne krije i da mu je najveća želja da pronađe posao u struci medicinskog tehničara.

„Gluma je moja ljubav i njome ću u budućnosti nastaviti da se bavim, ali bih voleo da u svom gradu dobijem priliku za rad, te tako pratim konkurse i apliciram. Za sada još nema poziva, ali se nadam da će se u budućnosti i to promeniti – optimističan je Mirsad Ibrić.

Mirsad Ibrić, medicinski tehničar,

Svojim radom Mirasad je uspeo da sebi prokrči put, koji će nadamo se biti u budućnosti posut zvezdama, a svojim vršnjacima poručuje da ne odustaju od svojih snova, „Kad nešto želiš, trudi se svim silama da to i ostvariš“ – zaključuje mlađani umetnik Mirsad Ibrić.

Pogledaj takodje

Preminule 2 osobe, još 416 zaraženih Korona virusom

Prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji su sa Korona virusom u pretodna 24 časa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *