Home / GRADOVI / Leskovac / Leskovački biciklisti Milan Petrović i Goran Šmelcerović na putu za Tokio 2020.
hotel bell

Leskovački biciklisti Milan Petrović i Goran Šmelcerović na putu za Tokio 2020.

Tandem biciklista Goran Šmelcerović i Milan Petrović uspešno je započeo novu sezonu.

Proteklog vikenda naši poznati biciklisti Šmelcerović i Petrović učestvovali su na trci Evropskog kupa u Italijanskom primorskom mestu Marina di Massa. Na trci je učestvovalo 18 tandema iz Italije, Madjarske, Slovačke i ostalih Evropskih zemalja.

Prvog dana vozila se drumska trka u dužini od 70 km na kojoj su Šmelcerović i Petrović zauzeli 5. mesto izgubivši podijum na samom kraju u sprintu. Drugog dana na stazi hronometra u dužini od 24 km Šmelcerović i Petrović zauzeli su sjajno 4. mesto. Na ovaj način naši biciklisti su započeli borbu za učešće na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. i uspeli da osvoje prve bodove.

O spremnosti i rešenosti naših biciklista govori činjenica da su se rame uz rame borili sa najboljim tandem ekipama iz cele Evrope i od njih dobili samo reči hvale i podrške.

– Vremenski uslovi u Srbiji nam i nisu baš išli na ruku, naročito tokom marta. Česte kiše su nas onemogućile da često treniramo napolju na otvorenom. Ali i pored toga pokazali smo da imamo jaku volju i da smo rešeni da se izborimo za normu za učešće na Paraolimpijskim igrama u Tokiju. Motivisani smo i spremni da se borimo. Nažalost glavni problem su nam kao i često do sada finansije, ali borićemo se sa onim čime raspolažemo – izjavio je Milan Petrović.

– Mislim da sem Londona (Paraolimpijske igre 2012.) nismo bili nikad ni fizički ni psihički spremniji. Ponosan sam na Milana, kod njega primećujem vidan napredak i njegovu spremnost da se i u najtežim trenucima trke bori do kraja, što će nas sigurno dovesti do odličnih rezultata. Iskreno se nadam da ćemo uspeti da se izborimo za normu već do kraja ove godine – rekao je Goran Šmelcerović.

Naše momke očekuje duga sezona i već se spremaju za učešće na narednoj trci koja se održava 28. i 29. aprila na Kritu.

Check Also

15. Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE od 15. do 20. septembra

Petnaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE biće održano od 15. do 20. …

Оставите одговор