Home / DRUŠTVO / Leskovačke osnovke, u biblioteci, učile o uskršnjim običajima, pravile čestitke i farbale jaja
hotel bell

Leskovačke osnovke, u biblioteci, učile o uskršnjim običajima, pravile čestitke i farbale jaja

U tradicionalnom farbanju jaja, svake godine pomažu majkama i bakama, ali su na današnjoj radionici pokazale da mnogo toga znaju i o ostalim prazničnim običajima.

Julija, Iva, Brankica i Dunja su učenice Osnovne škole “Vasa Pelagić“, a za radionicu “Radosti Uskrsa“, prijavile su se, kažu jer uživaju u pripremama za najradosniji hrišćanski praznik:

– Godinama pomažem mami da farba jaja, a ona najviše voli da koristi lukovinu. Uživam da joj asistiram, jer tako dajem doprinos u pripremi praznika. Mislim da su jaja najlepša kad su prirodno ofarbana, priča Julija, ali priznaje da bi volela da stekne nova saznanja o uskršnjim običajima i njihovom značenju.

Leskovačka biblioteka je obezbedila papire u boji, flomastere, razne vrste lepkova, štraseva i ukrasa, kako bi devojke u izradi čestitki i dekoraciji jaja, mogle da puste mašti na volju. Radovi nastali na radionici na kojoj su se u pomenutim tehnikama nešto ranije, oprobali prvaci Osnovne škole “Josif Kostić“, već su našli svoje mesto u postavci.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор