Leskovačke mažoretkinje prve na Državnom prvenstvu u Loznici

Na Državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje je 19. maja 2024. godine održano u Loznici, „Leskovačke mažoretkinje“ osvojile su prvo mesto u kategoriji kadeta pon-pon.

Takmičilo se stotinak devojčica u različitim formacijama i kategorijama iz Beograda, Leskovca, Apatina, Bele Crkve, Šapca i Banje Koviljače, a lozničani su prvi put imali priliku da budu deo ove  manifestacije u svom kraju zahvaljujući organizatoru takmičenja Evropskoj mažoret asocijaciji koja je imala veliku podršku Grada i Turističke organizacije grada Loznice.

„Leskovačke mažoretkinje“ formirane su juna 2001. godine kao prva mažoretska grupa u Srbiji. Početne koreografije rađene su po ugledu na mažoretske grupe sa grčkog ostrva Krf. Grupa je tokom prethodnih godina imala preko 100 gostovanja u gradovima Srbije i u inostranstvu. Najčešće nastupaju u pratnji bleh i promenadnih orkestara. One su jedno od zaštitnih obeležja Leskovca i Južne Srbije, jedinstvene po svojoj pojavi i izuzetno atraktivne za medije i publiku. Redovan su učesnik svih značajnih turističko-kulturno-sportskih dešavanja u Leskovcu, Srbiji i okruženju. Koreograf mažoretkinja je Verica Janković.

Check Also

Slava i Dan policije u subotu na gradskom trgu

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava u Leskovcu, u subotu 22.06.2024.godine slavi Dan Ministarstva unutrašnjih poslova, …