Home / DOGAĐAJI / Leskovačka “Roštiljijada” ovogodišnji dobitnik najprestižnije nagrade u oblasti turizma “Turistički cvet”
hotel bell

Leskovačka “Roštiljijada” ovogodišnji dobitnik najprestižnije nagrade u oblasti turizma “Turistički cvet”

Turistička organizacija Srbije je danas, u pozorištu “Madlenianum”, organizovala svečanu dodelu najprestižnije nagrade u oblasti turizma „Turistički cvet“.

U prisustvu Jelene Milenković Orlić, pomoćnice ministarke trgovine, turizma i telekomunikacija, koja se obratila prisutnim uglednim zvanicama, zatim predstavnika strukovnih udruženja, lokalnih turističkih organizacija, obrazovnih institucija za edukaciju kadrova za potrebe turizma i mnogobrojnih predstavnika medija, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović, nagradu „Turistički cvet za najbolju manifestaciju“ uručila je direktoru Turističke organizacije grada Leskovca Nebojši Kociću.

Nagrada „Turistički cvet“ se 36. put dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, fizičkim i pravnim licima, u sledećim kategorijama: turistička organizacija; turistička manifestacija; receptivna turistička agencija; ugostiteljski objekat za smeštaj; organizacija ili pojedinac za doprinos unapređenju turizma i podizanju kvaliteta turističkih usluga.

Odluku o dodeli nagrada doneo je žiri kojim je predsedavao profesor Slobodan Čerović, a činili su ga novinarka RTS-a i voditeljka „Šarenice“ Ana Emić, direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja Ivan Trifunović, zamenica direktorke TOS-a, Vesna Zlatić, i član Upravnog odbora Turističke organizacije Srbije Aleksandra Urošević. U formiranje konačne ocene, kao šesta ocena koja se dodaje ocenama članova žirija, uključena i ocena koja se dobija na osnovu glasanja internet publike. Ove godine u konkurenciji od preko 70 kadnindata u 7 kategorija, žiri je prilikom glasanja posebnu pažnju obratio na kreativne inicijative i angažman pojedinaca i organizacija kojima je turistička ponuda Srbije bila obogaćena i istovremeno prilagođena uslovima izazvanim epidemijom virusa Korona.

„Roštiljijada“ je Leskovac učinila prestonicom roštilja i označila ga kao nezaobilaznu turističku destinaciju. Epitet najbolje turističke manifestacije je i ulaznica za njeno dalje promovisanje kako u Srbiji tako i u svetu. Ova nagrada predstavlja potvrdu dosadašnjeg rada Turističke organizacije grada Leskovca, veliku čast i još veću motivaciju za dalji napredak.

Kompletna kvalitetna i dobro osmišljena organizacija i realizacija manifestacije ne bi bila moguća bez svesrdne pomoći lokalne samouprave i gradonačelnika dr sci.med. Gorana Cvetanovića.

Check Also

Gradski odbor Nove DSS poziva građane da se pridruže šetnji koju u petak u Leskovcu, organizuje Srpska pravoslavna crkva i podrže hrišćanske i porodične vrednosti

Gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije podržao je porodičnu šetnju najavljenu za petak u Leskovcu. …

Оставите одговор