Leskovačka Biblioteka nizom aktivnosti obeležava 145 godina od osnivanja prve Čitaonice u Leskovcu

Povodom značajnog jubileja – 145 godina od osnivanja prve Čitaonice u Leskovcu, Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu organizuje niz događaja.

U sredu, 5. juna 2024. godine u 12.00 sati, biće održana Svečana sednica Upravnog odbora Biblioteke u Leskovcu. Na Sednici će se obratiti Kristina Vasiljković, predsednik Upravnog odbora Biblioteke, predstavnici grada Leskovca i direktorka Biblioteke Vesna Ilić. Biće priređene dve izložbe – izložba monografija o bibliotekama u Republici Srbiji u Čitaonici Biblioteke i izložba “Biblioteka nekad i sad” u galeriji na otvorenom. Izložbe se mogu pogledati do 21. juna 2024. godine.

U četvrtak, 6. juna 2024. godine sa početkom od 13.00 sati biće održan Okrugli sto Bibliotekarskog društva Srbije na temu „Biblioteka starog i novog doba: digitalno nasleđe“. Temom skupa skreće se pažnja na sve veće angažovanje kulturnih institucija na digitalizaciji arhiva, privatnih, zavičajnih i drugih zbirki od značaja, u cilju očuvanja bogate kulturne baštine, kako za savremne korisnike tako i za buduće generacije.

U petak 7. juna 2024. godine od 7.00 do 19.00 časova i subotu 8. juna 2024. godine od 8.00 do 13.00 časova, povodom Noći knjige, Biblioteka svim studentima u Republici Srbiji daruje besplatan upis u trajanju od godinu dana. Takođe, zainteresovanim sugrađanima poklanja upis u Biblioteku sa 50% popusta na godišnju članarinu.

Check Also

Predstavnici ministarstva danas u Leskovcu sa poljoprivrednicima o problemu uvoza paradajza

Na današnjem sastanku u Leskovcu, održanom uz prisustvo predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, lokalne …