Home / DRUŠTVO / “LESKOVAČKA BAJKA U TRI ČINA SA SREĆAN KRAJ“- u bioskopima početkom marta
hotel bell

“LESKOVAČKA BAJKA U TRI ČINA SA SREĆAN KRAJ“- u bioskopima početkom marta

Bioskopska premijera filma “Bilo jednom u Srbiji“ desiće se 10. marta, objavljuje distributer Mega Com Film, ali pojedini mediji objavljuju da će ovu Bajku u tri čina sa srećan kraj, najpre videti Leskovčani.

Snimljena, izmontirana i upakovana, ljubavna melodrama iz Leskovca između dva svetska rata, uskoro će se naći pred publikom. To je omaž vremenu kada se naš grad, iz turske kasabe, pretvarao u industrijski centar Balkana. Omaž zlatnom dobu Leskovca, prikazan kroz priču o sudbinama glavnih likova: Coneta, Dineta, Zorke i Ružice.

Posle Velikog rata, Dineta su saveznici odveli do Pariza, gde upoznaje lepote života i ove evropske metropole. Cone je, posle ranjavanja i amnezije, završio u Mančesteru, tadašnjoj prestonici industrije, gde je naučio da se samo preko crnog fabričkog dima i teškog rada, stiže do uspeha.

Nepovratno inficirani duhom slobode i napretka, dvojica mladića vraćaju se u rodni Leskovac: Dine u svoj mali, tada već nepostojeći bioskop, Cone – verenici Zorki, nevoljno udatoj za ratnog liferanta. Cone će pokušati da staru ljubav vrati, a Dine da svoju pronađe.

Tako počinje borba starog i novog, u svakom smislu. Za velika dela, potrebno je sasvim malo prave ljubavi. Glavne likove tumače: Viktor Savić, Nemanja Oliverić, Teodora Ristovski i Sloboda Boba Mićalović, ali se u filmu pojavljuju i Radovan Vujović, Miki Manojlović, Zoran Cvijanović, Dragan Petrović Pele, Mira Banjac, Ivan Bekjarev, Dragan Boža Marjanović, Andrija Stoilković i mnogi drugi.


Check Also

Počinje rekonstrukcija ulice Devet Jugovića, poslednje gradske saobraćajnice pod kockom

Zbog rekonstrukcije ulice Devet Jugovića, režim saobraćaja u ovom delu grada biće privremeno promenjen. Za …

Оставите одговор