Home / DRUŠTVO / Leskovac korak bliže novoj fabrici: Potpisan Memorandum sa turskim investitorom
hotel bell

Leskovac korak bliže novoj fabrici: Potpisan Memorandum sa turskim investitorom

Pregovori, koji se sa direktorom turske kompanije “Erenli“, vode od početka godine, dobili su danas i materijalnu potvrdu o skorom početku rada fabrike za proizvodnju još jednog sistema u automobilskoj industriji

Memorandum o razumevanju i saradnji, potpisali su gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović i direktor Kompanije “Erenli“ d.o.o Leskovac, Fikret Ajnibal. Time je naš grad još za korak približilo reallizaciji novog značajnog investicionog projekta.

Turska kompanija “Erenli“, koja se, proizvodnjom sistema za cirkulaciju tečnosti u automobilima, bavi od 1959. godine, pre mesec dana je otvorila ogranak u Leskovcu. Investitor planira da na Zelenoj zoni izgradi proizvodni objekat na 7 hektara, u kome će posao naći 338 radnika. Ulaganje je vredno 16,6 miliona evra.

Pregovori oko dolaska turskog privrednika u Leskovac, počeli su pre više meseci, a lokalna samouprava učinila je sve da se potrebne procedure sprovedu u propisanim rokovima, a sve u dogovoru sa Razvojnom agencijom i Vladom Republike Srbije. Prošlog meseca, Gradsko veće je donelo odluku da se predmetne parcele na Zelenoj zoni sa gradskog, prenesu u svojinu države, a potom je sačinjen Memorandum o razumevanju i saradnji, koji su danas potpisali Cvetanović i Ajnibal.

Check Also

Detaljna kontrola ispravnosti autobusa koji prevoze decu na utakmicu Srbija – Švedska

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da će pripadnici Uprave saobraćajne policije, u …

Оставите одговор