Leskovac domaćin Republičkog takmičenja srednjih škola za decu sa smetnjama u razvoju i invaliditetom

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje ”11. Oktobar” u Leskovcu, učenici škola sa smetnjama u razvoju iz 11 srpskih gradova danas se nadmetalo u izradi predmeta od tekstila i grafičkom dizajnu.

Ovo je tradicionalni 18. susret ove vrste i naši gosti znaju da se mi ovek potrudimo da im boravak u našoj školi i gradu Leskovcu, učinimo prijatnim, rekao direktor Vladimir Anđelković.

Grad Leskovac je podržao ovo takmičenje, jer je ono još jedna prilika za razmenu iskustva, ali su za decu sa potrebnim potrebama izuzetno značajni zbog druženja i intenzivnije socijalne uključenosti, naglasio je gradonačelnik Goran Cvetanović:

U poslednjih godinu dana puno smo uložili u sređivanje škole i stvaranje boljih uslova za rad đaka i nastavnika. Opremili smo prvu senzornu sobu, prilagođenu psiho-fizičkim potrebama učenika sa posebnim potrebama, koja je jedna od najsavremenijih u Srbiji i grad je u njeno uređenje uložio milion dinara. U dvorištu je izgrađen plato za preventivno-korektivne vežbe, koji je koštao 2,5 miliona. Svakog meseca, iz budžeta grada, izdvajamo sredstva za pokrivanje troškova pratiocima 23 đaka, koji koriste sopstveni prevoz, rekao je Cvetanović.

I dalje ćemo ulagati u osnovno školstvo, a posebno u obrazovne ustanove u kojima se školuju deca sa posebnim potrebama i uvek podržavati ovakve manifestacije, istakao je gradonačelnik Cvetanović i pozvao goste da se u Leskovcu osećaju kao kod kuće.

S. Stojiljković

 

Check Also

U utorak bez struje 17 sela i 3 naselja

Iz Elektrodistribucije Leskovac stiže najava novih radova i isključenja potrošača sa mreže. “Ogranak Elektrodistribucija Leskovac …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *