Početna / GRADOVI / Leskovac / Leskovac dobio prvoligaša u odbojci
Reklama

Leskovac dobio prvoligaša u odbojci

Reklama

Plasman u Prvu ligu Srbije, predstavalja istorijski uspeh kluba iz grada na Veternici koji je doneo prvoligašku odbojku na krajnji jug Srbije i proširio je do granica sa Makedonijom.

„Ulazak u Prvu ligu je projekat koji traje petu godinu za redom, gde smo morali da prodjemo dva ranga takmičenja, drugu ligu i Prvu B ligu. Nakon finansijske konsolidacije kluba za koji je najzaslužniji grad, postavljeni su ciljevi i rokovi za iste. Kroz klub je proteklih godina prošlo dosta kvalitetnih odbojkaša sa juga Srbije i šire. Ove godine su se kocke složile po našim očekivanjima i ostvarili smo zacrtano. Pored igrača koji su ponikli u našem klubu, pomoć smo imali i u igračima koji su već imali dokazan odbojkaški status i kvalitet u drugim klubovima i ligama. Od kako je odbojka dobila stabilnu finansijsku konstrukciju od grada, klub je mnogo napredovao kao i čitava odbojka u gradu. Sve muške i ženske kategorije beleže odlične rezultate, uslovi za trening su podignuti na viši nivo, stručni stab ekipe je kompletniji. Igrači iz odbojkaškog kluba Dubočica dobijaju reprezentativne pozive u pionirskim i kadetskim selekcijama obe konkurencije. To je sve dokaz rada i kvaliteta koji klub iz godine u godinu postiže i potvrđuje – kaže za portal Dnevnik Juga, trener odbojkaša Marjan Nikolić.

Nikolić ističe da viši rang zahteva kako veću ozbiljnost kako bi ovi prvoligaši ostali na ovoj poziciji, tako i dodatna novčana sredstva s obzirom na to da je sama liga u svakom pogledu zahtevnija.

„Sada kada je istorijski uspeh ostvaren, potrebno je ono najteže, dokazati se u novom rangu takmičenja sa novim izazovima i željama. Za sve to će trebati dodatna sredstva jer je sama liga skuplja i zahteva veća novčana sredstva. Ne sumnjamo u dosadašnju saradnju grada i odbojke u Leskovcu i uz gradsku pomoć se nadamo da Leskovac za početak postane stabilan prvoligaš kako bi apetiti porasli za više ciljeve, ali za sada uzivajmo u ovom uspehu koji je klub podario gradu i svim ljubiteljima odbojke.“

Trener prvoligaša izrazio je zahvalnost kako igračima tako i stručnom štabu na izuzetnom razumevanju i odricanjima koja su morali da prođu zarad kluba i napretka.

„Zahvalio bih se svim igračima i stručnom štabu na uloženom trudu i odricanjima koji su morali da učine zarad kluba i napretka . Ovo je uspeh svih odbojkaša koji su nastupali za klub još od 1991 godine, kada je klub i osnovan, jer smo imali podršku svih njih kroz sve ove godine rada i postojanja. Takodje i svih koji su bili i dalje jesu u sluzbi odbojke. Spomenuću i pokojnog našeg dragog Vladu Savića, koji je slobodno možemo reći dao život odbojci i koji je sanjao ovakve rezultate – zaključuje trener odbojkaša Marjan Nikolić.

Pogledaj takodje

U Srbiji 254 novoobolela, preminulo još 6 osoba – Aktivno oko 9.000 slučajeva

Broj novih slučajeva Korona virusa u Srbiji je ponovo u porastu. Prema podacima Ministarstva zdravlja …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *