Leskovac dobija još četiri nove teretane na otvorenom

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Leskovac će uskoro dobiti nove teretane na otvorenom.

Proširenje mreže otvorenih teretana postavljaće grad u redove urbanih sredina koje promovišu aktivan način života i zdrave navike.

Prve teretane na otvorenom u Leskovcu postale su realnost 2013/2014. godine, a nastavljanje ovog projekta označava snažan angažman lokalne vlasti u podstičanju fizičke aktivnosti i zdravih životnih stilova među građanima.

“Novi korak u ovom pravcu predstavlja izgradnju čak četiri teretane na otvorenom, koje će biti raspoređene na strateškim lokacijama širom grada. U tome je uložena suma od 12,2 miliona dinara, koja je izdvojena iz budžeta grada Leskovca. Svaka od njih imaće različite rekvizite pa će naši sugrađani imati mogućnost izbora – kazao je gradonačelnik Cvetanović na današnjoj konferenciji za medije.

Između ostalog, nove teretane biće smeštene u parku u ulici Kralja Petra Prvog, namenjene osobama sa invaliditetom, kao i pored keja iza Doma penzionera, kod Medicinske škole i u naselju Bratmilovce. Ove lokacije pokrivaju širok spektar građana i obezbeđuju dostupne mogućnosti za vežbanje svima koji žele da uživaju u koristima fizičke aktivnosti.

Inače, u Leskovcu je započeta izgradnja teretane na otvorenom na lokaciji iza Tehnološkog fakulteta, u parku u ulici Kralja Petra Prvog i u naselju Solidarnost, te će tako Leskovčani imati čak 7 teretana na otvorenom.

Check Also

U Leskovcu održan stručni panel “Tvoje zdravlje je tvoj štit”

U ponedeljak je u hotelu Leskovac održan panel „Tvoje zdravlje je tvoj štit“ sa ciljem …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *