Početna / DRUŠTVO / LEPA AKCIJA:Učenici očistili sneg oko škole

LEPA AKCIJA:Učenici očistili sneg oko škole

Spojili lepo, vaspitno i korisno. Umesto časa fizičkog vaspitanja, “sedmaci“ i njihov profesor, očistili trotoar ispred škole “Svetozar Marković“.

Dobrovoljno i uz saglasnost direktorke, učenici jednog odeljenja sedmog razreda Osnovne škole “Svetozar Marković“, prihvatili su se lopata i očistili od snega trotoar duž školske ograde.

„Nije bilo ni prisile, ni naredbe. Ideja je bila moja,  deca su je odmah prihvatila, a direktorka odobrila. Školsko igralište je pod snegom, pa nema uslova za izvodjenje nastave. S druge strane, trotoar ispred škole bio je neprohodan, a kretanje ulicom potpuno nebezbedno. Prihvatili smo se lopata i očistili pešačku stazu. Smatram da je to dobro za školu, a deca su naučila i jednu vrednu lekciju: Svako treba da održava prostor ispred svoje kuće i radnog prostora, ističe profesor fizičkog vaspitanja, magistar Miodrag Mitić.

Potpuno se slažemo sa profesorom da se navike stiču još u detinjstvu. Ovo je pozitivan primer odnosa prema okruženju i životnoj sredini, za razliku od mnogobrojnih koje susrećemo svakodnevno. Najmladja generacija ima kapacitete da promeni već odomaćeno ponašanje po sistemu : “Zašto ja, kad može neko drugi“.

S.Ć.

Pogledaj takodje

TUŠ donela još dva zlata iz Hrvatske

U restoranu Trgovinsko-ugostiteljske škole prezentovan je rad i uspesi učenika i profesora ove vaspitno-obrazovne ustanove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *