Lazar Ristovski najavio snimanje filma SALIGIJA – novi film biće sniman u Lebanu

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, danas je ugostio glumca Lazara Ristovskog i njegovu ekipu, povodom snimanja novog filma u Lebanu.

Film Saligija, biće sniman na Caričinom gradu, a priča je podržana od Sekreterijata za kulturu AP Vojvodina. Film režira jedan od najperspektivnijih mladih reditelja Petar Ristovski, čije je debitantsko ostvarenje bilo srpski kandidat za nagradu Oskar 2019.godine.

Reč saligija je sastavljena od početnih slova 7 smrtnih grehova na latinskom jeziku. Ova priča je stominutni igrani filn fantastike i misterije iz koga će proizaći mini serija od četiri epizode. Priča ima dva toka, jedan je u Beogradu 2021. god, a drugi se odvija u snolikom prostoru sličnom ruševinama antičkog grada – lokalitet Justiniana Prima.

Prema rečima članova ekipa, obišli su više lokaliteta u Srbiji, ali odgovarajući i najinteresantniji im je Caričin grad, s toga su se odlučili za tu lokaciju na teritoriji naše opštine.

Check Also

Sajam cveća “Cvetna bašta” u Lebanu uoči Vaskrsa: Tradicionalna manifestacija koja oplemenjuje proleće

Turistička organizacija opštine Lebane već treću godinu zaredom, uz podršku lokalne samouprave, organizuje sajam cveća …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *