hotel bell

Kulić: Banjski i seoski turizam razvojna šansa za opstanak i ostanak mladih u Medveđi

Kao i ostatak Srbije, i opština Medveđa se suočava sa odlaskom mladih u veće centre, a o njihovom položaju i šansi za opstank i ostanak u ovoj opštini, za Dnevnik juga govorio je predsednik opštine Medveđa, Dragan Kulić.

„Smatram da bismo jednom fabrikom ili izmeštanjem neke od Republičkih institucija u našu opštinu, zadržali ovde dosta mladih ljudi. Medveđa ima problem sa iseljavanjem mladih, a mi ćemo se potruditi da uradimo sve da ih odvratimo od odlaska. Prvi korak koji smo preuzeli je stipendiranje mladih, a drugi je stvaranje novih radnih mesta. Nedostatak posla je najveći problem u Medveđi. Naš zadatak kao opštine biće da otvorimo odgovarajuće pogone da bi mladi ljudi mogli da rade i ostanu u Medveđi. Naravno da taj zadatak nije lak, ako uzmemo u obzir geografski polozaj opštine. Jedino seoski i banjski turizam će omogućiti nova radna mesta. Put preko Radan planine će u Sijarinskoj banji, Medveđi i okolnim selima dovesti brojne turiste te tako ja tu vidim šansu za mlade. Takođe bespovratna sredstva koja bi država dala mladima npr. za kupovinu traktora bi im omogućila da krenu svoj posao na svojoj zemlji – kazao je Dragan Kulić, predsednik opštine Medveđa.

Ovaj sadržaj je deo projekta koji je sufinansirala opština Medveđa. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Check Also

Uzmi račun i pobedi: Sutra na RTS-u prvo izvlačenje u novom ciklusu nagradne igre

Prvo izvlačenje u novom ciklusu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi” održaće se u subotu, …

Оставите одговор