Početna / DRUŠTVO / KRIZNI ŠTAB: Nema novih mera, samo pooštravanje primene postojećih

KRIZNI ŠTAB: Nema novih mera, samo pooštravanje primene postojećih

Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv epidemije Korona virusa zasedao je danas zbog drastičnog povećanja broja novoobolelih.

I pored zahteva epidemiologa koji su se mogli videti i pročitati u medeijima prethodnih dana, krizni štab je odlučio da ipak ne uvodi nove mere.

Umesto toga doneta je odlučak o pooštrovanju primene postojećih mera koje bi prema proceni trebal da budu dovoljne za uspostavljanje korone nad širenjem opasnog virusa, ukoliko se obezbedi njihova potpuna primena.

U Srbiji je u prethodna 2 dana registrovan drastičan porast broja noozaraženih, a slike i snimci masovnih okupljanja u beogradkim klubovima, diskotekama i splavovima preplavile su društvene mreže.

Epidemiolog dr Srđa Janković upozorio je posle sednica Kriznog štaba da mere koje su uvedene moraju strktno da se poštuju.

-Danas smo stavili akcenta na sprovođenje postojećih mera. To podrazumeva bolju kontrolu i apel da solidarno sprovodimo sve mere. Obavezan PCR test na ulazu u zemlju još uvek nije obavezan – rekao je posle sastanka Kriznog štaba dr Srđan Janković.

Janković je najavio i uvođenje novih, brzi antigentskih testova na Covid 19 koji bi trebali da ubrzaju dijagnostiku virusa, lečenjei izolaciju obolelih.

Pogledaj takodje

U Leskovcu još uvek bez vanredne situacije

Na današnjoj 40. Sednici gradskog štaba za vanredne situacije donet je predlog mera i nalog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *