Home / DOGAĐAJI / Korak bliži zdravlju: Dan pešačenja 10. septembra u Leskovcu
hotel bell

Korak bliži zdravlju: Dan pešačenja 10. septembra u Leskovcu

Foto: arhiva Dnevnik Juga

PSK ,,Kukavica” Leskovac 22 i Planinarskog saveza Srbije, a u vezi planirane manifestacije i kampanje ,,Dan pešačenja“, koji se održava 10. septembra 2022. godine pod sloganom ,,KORAK BLIŽE ZDRAVLjU!“ u parku Devet Jugovića.

Manifestacija i kampanja ,,Dan pešačenja” predstavlja centralnu ovogodišnju akciju u koju će biti uključeno više od 100 klubova i organizacija Planinarskog saveza Srbije. Odvijaće se paraleno gotovo u celoj Srbiji. Prethodnih godina akcija je okupila preko 13.000 ljudi u 72 grada i opština koji su sa svojim planinarima podelili radost pešačenja i aktivnog boravka u prirodi.

I ovogodišnja akcija je antipandemijskog karaktera a realizovaće se uz pridržavanje svih propisanih mera vezanih za suzbijanje pandemije. Cilj je promocija zdravog načina života kroz pešačenja i aktivnosti vezanih za prirodu, kao najbolje preventive!

„Želimo da uputimo poziv javnosti Srbije da se toga dana pokrene i napravi KORAK BLIŽE ZDRAVLjU, i apsolutno je nebitno da li se prepešači 100 metara ili cela predviđena staza. U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku koja ima ogroman značaj za fizičko i mentalno zdravlje naših sugrađana, a posebno u borbi za jačanje imuniteta! ,,Dan pešačenja“ je zabavan i jednostavan način da se u najboljem društvu istraži radost kretanja i druženja, ali i aktivnog i zdravog načina života koji utiče na psihofizičko zdravlje i imunitet. Našim sugrađanima će biti predočene staze/trase kojima može da se pešači a članovi Planinarskog saveza Srbije će na stazama biti prisutni kao logistička podrška – navode iz ovih organizacija.

Check Also

Proslavljamo jesenji Krstovdan: Danas se ostvaruju sve želje

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici proslavljaju danas 27. septembra jesenji Krstovdan, dan kada je …

Оставите одговор