Početna / DRUŠTVO / KONKURS BEZ LESKOVCA: Jablaničkom okrugu ne trebaju novi vatrogasci?!?

KONKURS BEZ LESKOVCA: Jablaničkom okrugu ne trebaju novi vatrogasci?!?

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je konkurs za upis 2oo polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica. Leskovačka se, prema objavljenom planu ne nalazi na spisku onih, koje će edukovani vatrogasci kadrovski pojačati.

Na dugačkom spisku leskovačke vatrogasno-spasilačke jedinice nema, pa se nameće pitanje da li služba u petom po veličini  grada u Srbiji, koja pokriva ogromnu teritoriju, ima  dovoljno ljudi za kvalitetno i pravovremeno delovanje.

Od ranije je poznato da se ovaj odsek Ministarstva suočava sa manjkom vatrogasaca, te da je situacija u čitavoj Srbiji manje-više slična. Najnovijim konkursom će problem biti ublažen, svakako ne i rešen.

S druge strane, uočljivo je da se to ne odnosi na jedinice lokalne samouprave, poput Leskovca, za koji pomenutim konkursom , nije odredjena kvota i on je jedini od većih gradova u Srbiji,  za koji nije planirana popuna profesionalnog kadra.

Tako će vatrogasno-spasilačke službe u pet beogradskih opština biti pojačane sa 20-oro novoprimljenih, za Pančevo je planirano 11, za Niš 10, Suboticu 6, Bor,Jagodinu i Novi Sad po pet vatrogasaca.

Ostaje pitanje, zašto je leskovačka brigada, u čijem su sastavu vatrogasno-spasilačke čete u Vlasotincu, Bojniku, Lebanu i Medveđi, izostavljena sa spiska, jer se nedostatak kadra, kao konstanta, u ovoj službi, godinama ističe kao jedan od gorućih problema.

S.Ć.

Pogledaj takodje

„Yura“ će raditi po preporuci epidemiologa – 50 radnika u hali do 5.000 kvadrata – Posle novog pritiska odustali od pune proizvodnje

Kompanija „Yura“ će od sutra nastaviti proizvodnju prema obavezujućim preporukaa epidemiologa Zavoda za javno zdravlje. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *