Početna / KULTURA / Kolo srpskih sestara organizovalo humanitarni koncert u Leskovcu

Kolo srpskih sestara organizovalo humanitarni koncert u Leskovcu

Kolo srpskih sestara organizovalo je u leskovačkom Narodnom pozorištu humanitarni koncert sa kojeg je prihod namenjen socijalno ugroženim porodicama u Leskovcu.

Koncert je otvorila Marija Jovanović, pomoćnik gradonačelnika koja je podsetila da je upravo prva aktivnost „Kola srpskih sestara“, još davne 1903. godine bio humanitarni koncert i uz želje članicama udruženja za uspešan rad poručila da bi ovakvi skupovi trebalo da budu poruka da mislimo o svojim bližnjima i podsetnik da činimo dobra dela.

Na koncertu su učestvovali Dečiji crveni hor „Branko“ sa dirigentom Sinišom Stamekovićem, Crkveni hor „Branko“ sa dirigentom Miroljubom Cvetkovićem, učenici muzičke škole „Stanislav Benički“ u klasi profesorke Marijane Prokić i Crkveno-pevačka družina „Sretenje“ iz Jelašnice na čelu sa sveštenikom Igorem Stojkovićem, pod dirigentskom palicom Katarine Bogdanović.

-Postoji mnogo porodica koje su na rubu egzistencije. Mi za sada na spisku imamo njih osam, ali nam se stalno javljaju sve više. Zato smo odlučili da organizujemo ovaj koncert da bi sakupili sredstva da kako bi tim porodicama dostavili pomoć u vidu lekova, hrane, garderobe, hemije, šta god budemo mogli. Ja se nadam da će odaziv biti dobar i da ćemo uspeti u ovoj akciji – rekla je Jelena Cvetković, sekretar Kola srpskih sestara iz Leskovca.

Pogledaj takodje

Leskovačka policija prilikom pretresa stana pronašla 176 grama marihuane

Policijska uprava Leskovac Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su V. M. (21) iz …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *