Početna / GRADOVI / Leskovac / Koalicija „Metla 2020 – Živi zid“ prekida prikupljanje potpisa zbog nemogućnosti rada u stranačkim prostorijama
Bilbordi

Koalicija „Metla 2020 – Živi zid“ prekida prikupljanje potpisa zbog nemogućnosti rada u stranačkim prostorijama

Javna beležnička komora Srbije donela je odluku da obustavi prikupljanje potpisa u prostorijama političkih stranaka, zbog čega je koalicija „Metla 2020 – Živi zid“ privremeno obustavilu aktivnosti na prikupljanju potpisa za izbornu listu.

-Pravila prikupljanja potpisa birača za određene liste promenjena su u toku izbora. Kada su stranke na vlasti prikupljale potpise, notari u Leskovcu su praktično bili „okupirani“. Vladajuće stranke su želele da prve prikupe potpise i predaju liste, a kad su oni to uradili došlo je obaveštenje u nezvaničnoj formi da dolazi do promene načina prikupljanja potpisa i da potpisi više se neće skupljati u stranačkim prostorijama, nego će grad dodeliti prostorije za tu svrhu. Ja nisam uspeo da dobijem nikakav zvanični dokument zašto je to tako i pretpostavljam da je razlog tome zdravstvena sigurnost notara zbog čitave situacije oko korona virusa. Grad Leskovac za to je odredio jedan šalter u Uslužnom centru i to je sada izazvalo nove probleme. Prvi je zdravstvena sigurnost građana, jer će sada svi morati da dođu u Uslužni centar i završe papirologiju oko potpisivanja liste i to za sve stranke koje skupljaju potpise. Jedan šalter za nekoliko lista će samo dovesti do gužvi, a da napomenem da će u toj prostoriji biti i oni građani koji su tu došli da plate neki račun ili predaju nešto na pisarnicu lokalne samouprave. I da nema ove zdravstvene situacije postavlja se i pitanje koliko je fizički izvodljivo da sve zainteresovane liste sakupe dovoljan broj potpisa za kandidaturu koristeći samo jedna šalter?! – zapitao je Bratislav Kocić, šef izbornog štaba koalicije na današnjoj konferenciji z amedije.

Koalicija „Metla 2020 – Živi zid“ zbog toga predlaže odlaganje izbora do jeseni.

-Do tada bi trebalo formirati Vladu nacionalnog spasa, pošto ova gubi legitimitet. Izveštavanja u vezi broja obolelih od korone virusa moraju biti tačna, svakodnevna i precizna. U protivnom, mi ćemo bojkotovati ove izbore. Mi imamo više opcija. Pored bojkota, spremni smo i da izvršiimo blokadu institucija Grada Leskovca. Imamo veliko iskustvo kada su u pitanju blokade rada javnih izvršitelja, sačuvali smo mnogo kuća i stanova, tako da nam nije teško organizovati i blokadu kao čin upozerenja vlastima u cilju ostvarenja fer uslova za izbore – istakao je Bratislav Kocić.

Pogledaj takodje

Od danas u Leskovcu radi Kol centar za informacije o vakcinaciji

Grad Leskovac organizovao je rad Kol centra putem koga će svi zainteresovani građano moći da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *