Koalicija DS – SSP -Srce pozvala Leskovčane na izbore porukom „Da nam proleće bude 17-tog u decembru“Koalicija DS – SSP -Srce

Za tri dana građani Leskovca biraju svoju budućnost. Biraju da li će se probuditi i živeti slobodno ili će i dalje pristajati na neke sitne kupovine i preživljavanje, poručili su danas na konferenciji za novinare predstavnici koalicije „Živeti slobodno“, prenosi portal Stav.

Oni kažu da će građane u suprotom u ponedeljak dočekati surova realnost koja će se ogledati u duplo manje sredstava u budžetu.

„Za kapitalne namenske tranfere imaćemo 40 umesto 80 miliona i za namenske transfere umesto 200 imaćemo 100 miliona. To pokazuje da Aleksandar Vučić, koji je u poslednja dva meseca bio tri puta, i gradonačelnik Cvetnaović nam prodaju praznu priču“ – rekla je Jelena Spirić.

Ona je pozvala Leskovčane na čijim adresama su prijavljeni ljudi koji tu ne žive, kao i ako primete da se na biračkim spiskovima pojavljuju preminuli, dođu u bilo koju opozicionu stranku i to prijave njihovim pravnim timovima koji će na dan glasanja biti pripravni.

„Tokom trajanja kampanje desilo se ono čemu sam se nadao. Ustanovili smo da naše političke razlike nisu tako velike, a da su naše saglasnost oko gorućih pitanja grada veće nego što smo očekivali.Učinićemo sve da Leskovac bude bogatiji za 20 hiljada sugrađana koji su ga napustili tokom naprednjačke strahovlade“ rekao je Saša Stojanović govoreći o ovoj koaliciji.

O građanskim slobodama i ljudskim pravima govorila je Bojana Stefanović iz pokreta Srbija Centar.

„Zašto živeti slobodno, zato što se zalažem za to da sva deca i građani žive u gradu i državi gde građanske slobode i prava neće biti samo nešto o čemu se uči u školama i piše u knjigama. Zato što se zalažem za bezbdne škole, da ne budemo deljeni i omalovažavami, da teško bolesni ne budu lečeni SMSom…“ – rekal je ona.

Oni su pozvali građane da na lokalnim izborima saokruže broj 6, za koaliciju „Živeti slobodno“, a na parlamentarnim broj 7 listu „Srbija protiv nasilja“.

Izvor: Stav Life

Check Also

Muzika za violu kroz vekove u četvrtak u Svečanoj sali grada Leskovca

U organizaciji Leskovačkog kulturnog centra u četvrtak, 18. aprila 2024. godine u 19 časova u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *