Home / DOGAĐAJI / Kako da upišete dete u školu elektronski (koraci)
hotel bell

Kako da upišete dete u školu elektronski (koraci)

Od danas je ponovo dostupna usluga osnovnih škola za upis dece na Portalu eUprava – eZakazivanje termina za upis i testiranje deteta u osnovnu školu.

Roditelji na jednostavan način, zahvaljujući ovoj usluzi, mogu da zakažu termin za upis i testiranje deteta u osnovnoj školi kojoj teritorijalno pripadaju.

Prošle godine je uslugu eZakazivanja termina za upis u osnovnu školu koristilo oko 35.800 roditelja i ovlašćenih lica.

Termin u osnovnoj školi može da se zakaže preko Portala eUprava ili u direktnom kontaktu sa školom, putem telefona ili imejla.

Odlaskom u osnovnu školu u zakazanom terminu  roditelji završavaju sve aktivnosti vezane za upis, bez potrebe da donose ijedan papirni dokument – izvod iz matične knjige rođenih, prijavu prebivališta, uverenje o pohađanju predškolskog programa i dokaz o obavljenom lekarskom pregledu deteta, jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem.

Izuzetno, obavezno je doneti u školu lekarsko uverenje ukoliko je lekarski pregled obavljen kod privatnog lekara ili u vojnoj zdravstvenoj ustanovi.

Svaka osnovna škola je u obavezi da ponudi termine za upis i testiranje u periodu od 1. aprila do 31. maja.

Kako da upišete dete u školu elektronski (koraci)

  • Ukoliko niste, potrebno je da budete registrovan korisnik, odnosno da imate kreiran nalog na Portalu eUprava gov.rs, odnosno državnom portalu za elektronsku identifikaciju eID.gov.rs;
  • Detaljno uputstvo možete pronaći ovde;
  • Nakon uspešne registracije potrebno je da se prijavite na Portal eUprava (uputstvo za prijavu);
  • Iz menija odaberite Usluge > Obrazovanje > eZakazivanje termina za upis, gde možete pročitati detaljan opis te usluge;
  • Nakon pokretanja usluge eZakazivanje termina za upis odaberite opciju Podnošenje prijave, izaberite školu u kojoj želite da zakažete termin za testiranje đaka i upis i odaberite termin.

Check Also

Leskovac bogatiji za tri devojčice i četiri dečaka

Lepe vesti stižu iz porodilišta Opšte bolnice Leskovac. U danu za nama Leskovac je postao …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.