Početna / DRUŠTVO / Kako će funkcionisati COVID centar i Opšta bolnica Leskovac, odvojeni objekti, ulazi i zaposleni (FOTO)
hotel bell

Kako će funkcionisati COVID centar i Opšta bolnica Leskovac, odvojeni objekti, ulazi i zaposleni (FOTO)

Opšta bolnica Leskovac privodi kraju posao oko pretvaranja u COVID centar za Jablanički i Pčinjski okrug.

Kako je u izjavi za Dnevnik Juga potvrdio direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimtrijević, prvi deo posla je završen.

-Biće to praktično dve potpuno odvojene zdravstvene ustanove koje će i fizički biti odvojene ogradom. Glavna kapija će biti ulaz u COVID Centar koji će činiti manji objekti u kojima su do sada bili infektivno, grudno, odeljenje psihijatrije, fizijatrije i onkologije. Kapija kod kapele će biti ulaz u Opštu bolnicu koja će na taj način biti fizički odvojena od COVID centra i neće biti ukršatanja puteva pacijenata i zaposlenih- rekao je Nebojša Dimitrijević.

Ulaz u Opštu bolnicu Leskovac iz ulice Ljutice Bogdana

Sve službe ostaju u Leskovcu?

– Uspeli smo da napravimo organizaciju koja će omogućiti da sva odeljenja ostanu u Leskovcu. To uključuje i odeljenje onkologije ali i centar za dijalizu. Naši pacijenti neće morati da idu u druge gradove.

Koje će mere zaštite biti preduzete?

-Pored odvojenih ulaza i fizičke ograde, i svi zaposleni će praktično biti podeljeni. Naravno najveći deo će ostati da radi na odeljenjima u Opštoj bolnici i oni će raditi samo u novoj zgradi bolnice. Svi oni koji budu određeni za rad u COVID centru radiće samo u ovom delu bolnice i neće raditi na odeljenjima, tako da ni fizički neće ulaziti u novu zgradu bolnice – naglašava direktor Nebojša Dimtrijević.

Ulaz u Opštu bolnicu do daljeg će biti iz ulice Ljutice Bogdana, dok je dosadašnja glavna kapija postaal ulaz u COVID centar, odnosno ulaz samo za obolele od Korona virusa.

Pogledaj takodje

UMETNICA SILVANA SPASIĆ SLIKAMA ČESTITALA RODJENDAN ŠKOLI “JOSIF KOSTIĆ“

Exif_JPEG_420 Kolegama, koji su se uključili u akciju “Umetnici školi“, pokrenute pre mesec dana, pridružila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *