hotel bell

Još jedno značajno priznanje za Ilketa i film „Nije važno odakle sam“

Na jedanaestom po redu ZAGREB TOURFILM FESTIVALU održanom od 12. – 15. oktobra 2022. godine filmu NIJE VAŽNO ODAKLE SAM pripala je nagrada za najbolju TV reportažu u 2022. godini – The Best Reportage 2022.

Inače ovaj festival je punopravni član CIFFT-e – Međunarodnog udruženja turističkih filmskih festivala.
Održan je u organizaciji Balduči filma i Turističke zajednice grada Zagreba pod pokroviteljstvom predsednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice.

U zvaničnom takmičarskom programu predstavljeno je 106 filmova iz 31 zemlje svijeta.
One najbolje ocenjivali su 14. eminentnih svetskih stručnjaka iz 14 različitih zemalja sveta na čelu s predsednikom žirija Boškom Grubićem (Bobby), dobitnikom Emmy nagrade.

GRAND PRIX – za najbolji film festivala osvojio je film NO JOY IN LIFE IS SMALL iz Španije sa Antoniom Banderasom u glavnoj ulozi.

„Samo učesce na ovako velikom festivalu za mene predstavlja veliku čast i zadovoljstvo. Izuzetno sam srečan i počastvovan da je međšunarodni žiri od 14 eminentih stručnjaka iz 14 različitih zemalja sveta vrednovao i dodelio veliko priznanje filmu koji govori o humanosti i pomirenju među ljudima. Kao autor filma koristim priliku da se zahvalim Svetlani Stankovic na izuzetnom tekstu koga je maestralno izgovorio, na zalost pokojni, prvak Narodnog pozorista u Beogradu, glumac Radovan Raša Miljanic. Muziku za film radio je Zoran Stojičić a zahvalnost iskazujem i BMW MK „Dalmacija“ i „Vlasotince“. Nesebičnu podršku kako ovom tako i većini mojih filmova daju Opština Vlasotince, Kulturni centar i PU „Milka Dimanic“.

Check Also

Iz budžeta grada isplaćen novac za oblast obrazovanja

Iz budžeta grada danas je za redovne troškove obrazovnih istitucija na teritoriji Leskovca isplaćeno 4.676.515 …

Оставите одговор