hotel bell

Još 20 dana do “Malog Joakima“: Biće to sedmodnevni pozorišni paznik za najmlađu publiku

Iz predstave “Razmaženi princ“

Festival predstava za decu i mlade “Mali Joakim“, ove godine se održava u Leskovcu, od 21. do 28. novembra, a u konkurenciji za nagrade je sedam predstava. To će, najavljuje direktor pozorišta Dragan Boža Marjanović, biti izbor trenutno najboljih srpskih teatarskih ostvarenja namenjenih najmlađoj publici

Posle Velikog, Leskovačko pozorište će biti domaćin i “Malog Joakima“, čemu se svi neizmerno raduju, jer naš grad ima zaista kvalitetnu publiku, a za dečje predstave se, i nakon nekoliko desetina izvođenja, traži karta više:

– Biće to praznik za naše najmlađe sugrađane, jer mi ne možemo da proizvedemo onoliko predstava, koliko bi deca i mladi u Leskovcu želeli da pogledaju. Spremamo se da opravdamo epitet dobrog domaćina i ugostimo aktere i stvaraoce najboljih pozorišnih ostvarenja u Srbiji, u ovom trenutku. Tokom sedam dana Festivala, naša najvernija publika će moći da pogleda sedam predstava, plus još jednu, u čast nagrađenih. Selektor Aleksandar Radulović, ni ove godine nije imao lak zadatak, pa verujem da ćemo svi uživati u “Malom Joakimu“.

Predstavama za decu, mladima, ne samo približavamo pozorište, već od malih nogu od njih stvaramo sofisticiranu teatarsku publiku, a Leskovac, prema mišljenju mnogih, ima baš takvu:

– Festival otvara naša predstava “Razmaženi princ“, u režiji Igora Damnjanovića, koja se istinski “primila“ kod dece i ona je u konkurenciji za nagrade. Cena ulaznica je 200 dinara i ja pozivam roditelje da prate raspored, koji ćemo uskoro objaviti i potrude se da svoje mališane dovedu u pozorište. Svaku će odgledati i tročlani žiri, a potom odlučivati o najboljima, u nekoliko kategorija.

Pored predstavnika domaćina, za priznanja ravnopravno konkurišu predstave “Nerođena devojka“- Pozorišta “Bora Stanković“ iz Vranja, “Alisa na putu za Oz“-zaječarskog pozorišta “Zoran Radmilović“, “Crvenkapa i dragi vuk“, šabačkog teatra, ‘‘Vetar“-Pozorišta za decu i mlade Kragujevac, “Čarobnjak iz Oz-a“ – Lutkarskog pozorišta iz Niša i “Mala sirena“- Pozorišta iz Kruševca.

Petnaesti Festival predstava za decu i mlade “Mali Joakim“ zatvoriće, u čast nagrađenih, “Zvonar Bogorodičine crkve“, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Prištine, sa sedištem u Gračanici.

Check Also

Kladionice od skora upozoravaju na moguću štetnost ove vrste zabave, koja može izazvati zavisnost

Da je učešće u igrama na sreću zabranjeno maloletnim licima, predviđeno je Zakonom i to …

Оставите одговор