Početna / EKONOMIJA / IZVOZ I DRUŠTVENA ODGOVORNOST: Keramika Leskovac jedina u Srbiji proizvodi sanitarije

IZVOZ I DRUŠTVENA ODGOVORNOST: Keramika Leskovac jedina u Srbiji proizvodi sanitarije

Preduzeće „Keramika Leskovac“ primer je društveno odgovorne kompanije koja svojim kvalitetom reprezentuje grad Leskovac van okvira naše zemlje.

Ovu porodičnu kompaniju vlasnika Zorana Dimitrijevića, danas je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, koji je ovom prilikom istakao da je ovo jedina fabrika u Srbiji koja proizvodi keramiku.

„Ova kompanija je jedna od prvih firmi registrovanih u Leskovcu pre tačno 39 godina. Svoj kapital iz Italije gospodin Dimitrijević je doneo u Leskovac i otvorio fabriku koja zapošljava 60 radnika, i ovo je jedina fabrika u Srbiji koja proizvodi keramiku. Ova fabrika godišnje proizvede od 60.000 do 100.000 sanitarnih jedinica, kako za domaće tako i za inostrano tržište. Cilj naše današnje posete da privrednicima damo na znanje da smo mi kao lokalna sauprava uvek uz njih i da uvek mogu nama da se obrate za savet, za rešenje problema… – kazao je Cvetanović.

Vlasnik kompanije „Keramika Leskovac“ Zoran Dimitrijević, preneo je svoje dugogodišnje iskustvo iz Italije u Leskovac i pokrenuo porodični biznis, korišteći najsavremenije mašine i prirodne materijale.

„Ovo je porodična kompanija koja je osnovana 1981. godine, koja se bavi proizvodnjom sanitarija. Ovo je jedina kompanija ovakve vrste u Srbiji. Znanje i oprema je kupljena u Italiji, a naši proizvodi poseduju brojne sertifikate kvaliteta. Kako bismo svoju proizvodnju osavremenili i unapredili palaniramo uvođenje nove opreme za livenje. osavremenjavanje labaratorije i podizanje standarda naših zaposlenih.Pored toga što vodimo računa o svojim upošljenicima, mi smo i društveno odgovorna kompanija koja je pomogla uređenje biciklističke staze i koja će sa sličnika akcijama nastaviti i u budućnosti da se bavi. – kazao je direktor Dimitrijević.

Obilazeći pogone fabrike gradonačelnik je imao priliku da vidi celokupni proces proizvodnje sanitarije, od faze gline odnosno sirovine do finalnog produkta.

I.D.

Pogledaj takodje

U Velikoj Sejanici završena izgradnja objekta Mesne zajednice i ambulante – Grad uložio 2,5 a sami meštani 4 miliona dinara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je danas prilikom posete Velikoj Sejanici i novi, kompletno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *