hotel bell

Izložba suvenira i turističkih publikacija 2. i 3. novembra u Leskovcu

Turistička organizacija grada Leskovca će pod pokroviteljstvom grada Leskovca organizovati XVI  Izložbu suvenira i turističkih publikacija koja će se održati 2. i 3. novembra 2023. godine. Svečano otvaranje izložbe zakazano je za 13 časova u holu leskovačkog Narodnog pozorišta.

Pored promotivnog, Izložba je i takmičarskog karaktera, a nagrade će se dodeljivati u jedanaest kategorija i odnose se na suvenire i propagandne materijale sa kojima turistička organizacija na najbolji
način predstavlja svoju turističku destinaciju.

Kategorije za dodelu nagrada su: jednolisna turistička publikacija, višelisna turistička publikacija do 50 stranica, višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica, video publikacija (turistička reportaža, turistički promotivni film i promo spot), suvenir, upotrebni predmet, turistički plakat, najoriginalniji eksponat, turistička fotografija (kolekcija fotografija i pojedinačna fotografija), turistička mapa i turistička razglednica, dok su kriterijumi za ocenjivanje: autentičnost – u kojoj meri suvenir (promotivni materijal) oslikava osobenosti kraja iz kog potiče, likovnost, originalnost, kvalitet izrade, inovativnost, upotrebna
vrednost i  opšti utisak.

Tokom dvodnevnog programa za sve učesnike Izložbe biće organizovana vožnja turističkim vozićem ulicama grada i obilazak Narodnog muzeja, Gradske kuće, Saborne crkve, crkve Odžaklije i gradskog stadiona.

U petak, 3. novembra, predstavnici turističkih organizacija posetiće Jašunjske manastire.

Na predstojećoj Izložbi pored Turističke organizacije grada Leskovca, turističku ponudu svojih opština i regiona predstaviće preko 50 izlagača iz svih krajeva naše Republike.

Check Also

Čelnici FSRIS podelili lopte i sportsku opremu za 14 klubova iz Jablaničkog i Topličkog okruga

Fudbalski savez regiona istočne Srbije, sportskim klubovima iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga, podelio je danas …

Оставите одговор