Početna / DRUŠTVO / Izložba slika mladog vlasotinačkog umetnika Jovana Spasića u galeriji Beogradske tvrđave

Izložba slika mladog vlasotinačkog umetnika Jovana Spasića u galeriji Beogradske tvrđave

U galeriji Beogradske tvrđave otvorena je izložba slika mladog vlasotinačkog umetnika, akademskog slikara Jovana Spasića. U okviru izložbe pod nazivom „Nemoguće bekstvo“ biće izloženi portreti ovog talentovanog slikara. Reč je o ciklusu pod nazivom „Crteži“.

„Ciklus naslovljen kao „Crteži“ su dela nastali u istraživačkom postupku autora koji kombinuje tradicionalne slikarske tehnike akril i uljani pastel i eksperimentisanje sa crtačkim tehnikama i teksturama specifičnih materijala. Kao neophodnu komponentu kreativnosti, Spasić na originalan način integriše monohromatske, gotovo fotorealistične portrete sa iskustvima apstraktnog ekspresionizma i pop arta, gradeći nov kontekst i aludirajući na izloženost savremenog čoveka različitim izazovima aktuelnog okruženja. Spasić nam zapravo sugeriše kako je lice često maska, kompromis. Uloga koju ima portret u predstavljanju pojedinca duboko je društvena i uglavnom je teško otkriti šta je stvarno individualno u nama. Ipak, svako značenje je ispisano na licu i nemoguće je prevariti se da ne postoji, pa je bekstvo nemoguće. Pravi izazov radova Jovana Spasića leži u ovoj kontradikciji“, rekla je Sonja Milićević, istoričarka umetnosti o novom ciklusu talentovanog slikara.

Ovo je prva izložba slika Jovana Spasića u prestonici i biće otvorena sve do 16. aprila.

Izvor:kcvlasotince.rs; photo:ckgradac.rs

Pogledaj takodje

Preminulo još 5 osoba, Korona odnela do sada 44 ljudska života – Potvrđena još 144 nova slučaja, broj obolelih povećan na 1.624

Broj žrtava Korona virusa povećan je u poslednja 24 časa za petoro ljudi. Od posledica …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *