Početna / KULTURA / Izložba „Budimo kreativni-pomozimo sebi“ predstavljena u Narodnoj biblioteci

Izložba „Budimo kreativni-pomozimo sebi“ predstavljena u Narodnoj biblioteci

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom MS Udruženje Jablaničkog okruga je u prostorijama Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ organizovao izložbu „Budimo kreativni-pomozimo sebi“.

Na izložbi su izloženi radovi nastali na projektu „Bojama za bolje sutra“, takođe pored fraktala urađenih tokom projekta, izloženi i radovi u dekupaž tehnici nastali na  kreativnoj radionici, te nakit koji su izradili članovi ovog udruženja.

„Svi zaposleni u Narodnoj biblioteci se pridružuju promociji obeležavanja  Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom sa ciljem da se postigne puno i jednako uživanje ljudskih prava i učestvovanja osoba sa invaliditetom u društvu. Biblioteke pokušavaju da povećaju  pristupačnost osobama sa invaliditetom tako što se postavljaju rampe na ulazu u zgradu, postoji asortiman znakova na Brajevom pismu, audio ili Brajeve knjige“ rekla je Vesna Ilić, v.d. direktor biblioteke.

Izložbu je otvorio radiolog Ivan Milošević, koji je nakon otvaranja održao predavanje pod nazivom „Zašto je čovek sve bolesniji u savremenom društvu“.

Pogledaj takodje

Zdravlje u subotu dočekuje Proleter

Sve je spremno za još jedan koraškaški meč!Košarkaši Zdravlja u subotu dočekuju ekipu Proleter iz …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *